Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετα τις αποκαλύψεις "βόμβα" του WikiLeaks



Ύστερα από την αποκάλυψη-βόμβα (WikiLeaks) πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Κοτζιά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τι αποκαλύπτει το Wikileaks
Το Wikileaks αποκάλυψε τα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου, και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ίβα Πέτροβα.
Τα πρακτικά δείχνουν το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκών Θεσμών σε σχέση με το ζήτημα της Ελλάδας.
Όπως τόνισε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο ο Μιχάλης Ιγνατίου, εάν τα πρακτικά της συνομιλίας είναι αληθινά, τότε τίθεται τεράστιο θέμα για την “ανεξαρτησία”, ως οφείλει να έχει, του κ. Τόμσεν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς διαφαίνεται ότι τηρεί έντονα εχθρική στάση εναντίον της χώρας μας.
«Tο ΔΝΤ θέλει να βάλει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην ατζέντα της τρόικας, ωστόσο οι αξιωματούχοι του Ταμείου ανησυχούν ότι η Ε.Ε. κινδυνεύει να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016 λόγω του κινδύνου ενός Brexit και έτσι δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση για την Ελλάδα» σημειώνει στην περιγραφή του το Wikileaks.
«Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit» φέρεται να λέει ο κ. Τόμσεν, με την κ. Βελκουλέσκου να απαντά: «Όχι τους τα έχουμε πει, είναι σαφές τι έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους».
Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο Πολ Τόμσεν θέλει να πιέσει την Άνγκελα Μέρκελ και να της θυμίσει ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ από την τρόικα δεν θα έχει καλό αντίκτυπο και θα προκαλέσει άβολες ερωτήσεις στη γερμανική Βουλή».
Ο Τόμσεν «σχετίζει με κάποιο τρόπο το θέμα ελάφρυνσης του χρέους με το προσφυγικό. Μιλάει για τους πρόσφυγες και μετά λέει ότι το ΔΝΤ την ίδια ώρα θα παρουσάσει τις απαιτήσεις του και θα προσεγγίσει τη Μέρκελ για το θέμα της ανακούφισης του χρέους».
www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: