Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

85η Συνέλευση ΔΟΕ : ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν…24ωρη ή γιατί οι ελέφαντες βάφουν τα νύχια τους κόκκινα!



Την  ώρα που απολύονται 7.000 αναπληρωτές, που οι χειρουργικές  αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις Φίλη κατακρεουργούν  το σώμα της εκπαίδευσης,  στο Συνέδριο της ΔΟΕ, οι  επαναστατικές κορώνες ακόμα και με επίκληση  της  Διεθνούς (ΕΛΕΟΣ !), όχι μόνο περίσσεψαν αλλά διέστρεψαν  την   απαίτηση  των αναπληρωτών και μάλιστα του κομματιού που ανήκουν στον ίδιο χώρο του  (πάλαι ποτέ)  ριζοσπαστικού, για  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ το Σεπτέμβρη  σε   μια  …  24ωρη απεργία! Και μάλιστα «την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας των σχολείων» δηλαδή όχι με την έναρξη των  μαθημάτων αλλά στον «νεκρό» χρόνο από 1 έως 11 Σεπτέμβρη!!! .  Και ακόμα πιο πονηρός ο ελέφαντας βάφει τα νύχια του κόκκινα για να κρυφτεί πίσω από τις τριανταφυλλιές,  η πρόταση- απόφαση του «ριζοσπαστικού αριστερού»  χώρου για την επόμενη μέρα  της μεγάλης ώρας της 24ωρης, περιλαμβάνει και «Κύκλο Γενικών Συνελεύσεων (1-9 Σεπτέμβρη) των συλλόγων σε όλη τη χώρα στις οποίες εισηγείται απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διάρκειας με επαναλαμβανόμενες μορφές μέσα στον Σεπτέμβρη» που μπορεί κάλλιστα να σημαίνει και τις συνήθεις 24ωρες ή και στάσεις εργασίας, μια το μήνα ας πούμε , γιατί επαναλαμβανόμενες μορφές είναι και αυτές! Φιλότιμες οι προσπάθειες και οι κορώνες να βαφτίσουμε την 24ωρη σε απεργία διαρκείας αλλά στο τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος! Την ευκαιρία βέβαια έσπευσαν να αδράξουν και οι ΔΑΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΙΝΗΣΗ (πρώην ΠΑΣΚΙΤΕΣ) και να την υπερψηφίσουν από κοινού με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όχι μόνο  ως χρυσή ευκαιρία να ξελασπώσουν  αλλά και να δρέψουν κι αυτοί δάφνες από την «επαναστατική» και «ανατρεπτική» πρόταση!
Όλοι μαζί κι αντάμα, «αριστερός» φαρισαϊσμός, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί γραφειοκράτες εξαέρωσαν τις ελπίδες για την προοπτική ενός δυναμικού και αποφασιστικού αγώνα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΝΙΚΗΣ! Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως η προκήρυξη μιας ακόμη αδέσποτης 24ωρης, που δε συγκινεί πλέον κανένα, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την απομαζικοποίηση των έκτακτων Γ.Σ., ένα βολικό άλλοθι για να ειπωθεί μετά το γνωστό «απεργία διαρκείας δεν τραβάει». Το σενάριο είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο… Αλήθεια, αυτοί που ομνύουν στο ιερό δικαίωμα των συναδέλφων ν' αποφασίζουν με διαδικασίες βάσης, γιατί προκαθορίζουν το δήθεν ξεκίνημα και τη μορφή του αγώνα, το Σεπτέμβρη;  
Δεν ξέρω κατά πόσο ικανοποιημένοι είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι αναπληρωτές από την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που μεταλλάχτηκε σε 24ωρη όπως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που  μεταλλάχτηκε σε  ΝΑΙ – Α ρε μεγάλε Τσίπρα, μαθήματα δίνεις- αλλά όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι το γαϊτανάκι των 24ωρων, ενίοτε και καμιά 48ωρη, έχουν απαξιώσει και ευτελίσει αυτό που λέμε ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτή η πάγια πλέον τακτική του κατεστημένου συνδικαλισμού έχει οδηγήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην απογοήτευση και στο σιχτίρισμα, και έχει  δώσει το δικαίωμα στον κάθε γραφειοκράτη κυβερνητικό συνδικαλιστή που χρόνια τώρα έβαλε πλάτη να εδραιωθεί η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση- κατάργηση επετηρίδας, νόμος Αρσένη, αξιολόγηση, σχολείο της αγοράς, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος κλπ. – να κουνά το δάχτυλο  από το βήμα του Συνεδρίου και να «βγαίνει από τα ρούχα του» για όσους στηλιτεύουν τέτοιες μορφές «αγώνα» και να τους αποκαλεί και  απεργοσπάστες!!! - Ποιος; - Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που αγωνιά να πάρει τη ρεβάνς μετά το σωσίβιο και τη δικαίωση που του προσφέρει απλόχερα η «ανατρεπτική» αριστερά! Ακόμα παραπέρα αυτή η συνεχιζόμενη κατρακύλα των άσφαιρων 24ωρων δίνει το δικαίωμα στους   κυβερνητικούς  Κατρούγκαλους να επαίρονται  ότι αν οι εργαζόμενοι και απολυμένοι αντιδρούσαν θα έτρεμε η γη !  Η αγαστή λοιπόν συμμαχία όλη τη χρονιά του κατεστημένου συνδικαλισμού της διαχείρισης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ διέπρεψε και στο Συνέδριο με τον πιο εκκωφαντικό και εξευτελιστικό τρόπο. Μόνο που τώρα αυτό το χρεώνεται ολόκληρη η παράταξη του «ριζοσπαστικού αριστερού» χώρου, γιατί από κοινού με ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΙΝΗΣΗ  σήκωσαν τα χέρια και ψήφισαν την 24ωρη! Ας θυμηθούν όμως οι σύντροφοι ότι η οργή και τα όνειρα κάποια στιγμή παίρνουν εκδίκηση!  Γιατί «τους  Δαντών της Ιστορίας τους σαρώνουν οι Ροβεσπιέροι» (Ε.Η).
Σκαρτσίλας Σωτήρης, ένας από τους 17 Ανεξάρτητους Αντιπρόσωπους στην 85η Συνέλευση της ΔΟΕ  που κατάθεσαν και ψήφισαν πρόταση για να αποφασίσει το Συνέδριο «να κηρύξει, να οργανώσει και να σχεδιάσει το συνολικό και πολύμορφο αγώνα που απαιτείται και, ταυτόχρονα με την ίδια απόφαση, να θέσει τον κλάδο σε τροχιά απεργιακής σύγκρουσης μέσα στο Σεπτέμβρη, που θα έχει τα χαρακτηριστικά της διάρκειας και των επαναλαμβανόμενων μορφών και να συγκαλέσει τις ΓΣ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη για να καθορίσουν τον ακριβή χρόνο εκδήλωσης και το είδος των επαναλαμβανόμενων μορφών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: