Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2013-ΙΟΥΝΗΣ 2016. ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

στον φίλο και σύντροφο Τάσο....

Σεπτέμβρης 2013: Οι καθηγητές μετά την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την επιστράτευση τους από την κυβέρνηση και την μνημονιακή βίαιη κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη απόλυση από την εκπαίδευση χιλιάδων καθηγητών, το νόμο 4186, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση κατεβαίνουν σε απεργία.
Βασικό σύνθημα: Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Η τότε κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και ο υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για διαθεσιμότητες και όχι για απολύσεις.


 Σεπτέμβρης 2013


Ιούνης 2016: Χτύπημα της προσχολικής αγωγής, αποδόμηση του ολοήμερου σχολείου και της ειδικής αγωγής, σύμπτυξη και κλείσιμο ειδικοτήτων και τομέων των ΕΠΑΛ, κατάργηση 3ωρου των  εργαστηρίων, κόψιμο μαθημάτων στα Γυμνάσια. Χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοι μας απολύονται.
Βασικό σύνθημα: Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας, μαζικοί διορισμοί. Η νυν κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και ο υπουργός παιδείας Φίλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μη επαναπρόσληψη και όχι για απολύσεις.


Ιούνης 2016.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2013-ΙΟΥΝΗΣ 2016: Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών παραμένουν ίδια
(εκπαιδευτικοί-πολιτικοί στόχοι του κινήματος, όπως αποφασίστηκαν από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ)


Σεπτέμβρης 2013
Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Άμεση έκτακτη γενναία οικονομική επιχορήγηση  των σχολείων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων τους, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, για τη σίτιση, ασφάλιση – υγεία των μαθητών μας.
Καμία απόλυση. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ
Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό – αντιεργασιακό  πλαίσιο που ισχύει στην παιδεία: της αξιολόγησης – χειραγώγησης,  του ενιαίου μισθολογίου, του νέου Λυκείου, του πειθαρχικού δικαίου, των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, κ.ά.
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.


Σεπτέμβρης 2013
Όλοι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι, με σταθερή εργασία. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμοί σε αντιστοιχία ένας προς έναν (1/1). Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
20 μαθητές στο τμήμα, 15 στην κατεύθυνση, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Επαναλειτουργία των καταργημένων και συγχωνευμένων σχολείων. Δημόσια ετήσια περιοδική επιμόρφωση.
Επαναλειτουργία της Πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της Ενισχυτικής διδασκαλίας με ουσιαστικούς όρους, μέσω του διορισμού εκπαιδευτικών και της λειτουργίας τους στα σχολεία.
Κατοχύρωση ουσιαστικών Συμβάσεων εργασίας και Κλαδικής Εκπαιδευτικής Σύμβασης εφ’ όλης της ύλης που θα περιλαμβάνει το μισθολογικό–ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό - εκπαιδευτικό πεδίο.
Επαναφορά του ωραρίου μας στην προ του 2013 κατάσταση.
Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά.
Ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ενταχθεί στο ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σε μια προσπάθεια συνδυασμού της γενικής μόρφωσης με την πολυτεχνική γνώση
Οργανικές θέσεις για όλους με διατήρηση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει  το Σύνταγμα και ο διορισμός. Όλες οι  υπηρεσιακές μεταβολές με κριτήρια, μόρια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Τα  πάντα στη δημοσιότητα!
Έξω η τρόικα των ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ από την Ελλάδα μαζί με όλους τους παραμηχανισμούς της ΕΕ, κατάκτηση και διεύρυνση της εργατικής λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.
Ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων κι όλου του μνημονιακού νομικού οπλοστασίου που μας αλυσοδένει, όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτό.
Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο.
Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων των κυβερνητικών παραλλαγών άσκησης αυτής της πολιτικής, μέσα από μαζικούς κοινωνικούς  αγώνες.
Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το ληστρικό – τοκογλυφικό χρέος.

Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στο λαό. Γιατί  χωρίς δημόσια-υγεία, παιδεία, δημόσιες τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομεία, παραγωγή ρεύματος, νερό δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς κοινωνικής οργάνωσης. Γιατί εμείς μοχθούμε για να δημιουργηθεί ο κοινωνικός πλούτος και μας ανήκει.

Καμιά ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα. Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες. Δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση, υποδομές.

Ιούνης 2016.


1 σχόλιο:

Ταχυδρομικός Κώδικας είπε...

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είν' αληταριό
κι όλο θα δραπετεύει...