Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Κίνδυνος για επιθέσεις χάκερ σε 900 εκ. συσκευές Android - Ποιές συσκευές διαθέτουν κενά ασφαλείας



Κενά ασφαλείας αντιμετωπίζουν 900 περίπου εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας που ενσωματώνουν το λογισμικό Android.
Σύμφωνα με το BBC, το πρόβλημα εντοπίζεται στους επεξεργαστές της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm. 
Τα κενά ασφαλείας μπορεί να τα εκμεταλλευθούν χάκερ, αποκτώντας έτσι πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Checkpoint.
Έως τώρα όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως κακόβουλοι χάκερ έχουν μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί αυτά τα κενά.
Ο εκπρόσωπος της Checkpoint, Μάικλ Σόλοβ, δήλωσε «αρκετά σίγουρος πως θα δούμε αυτά τα κενά να αξιοποιούνται για κυβερνοεπιθέσεις μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. Πρόκειται πάντα για ένα αγώνα δρόμου ποιος θα βρει πρώτος, ο καλός ή ο κακός, το ευάλωτο σημείο».
Οι συσκευές που επηρεάζονται είναι οι εξής: BlackBerry Priv, Blackphone, Google Nexus, HTC One, M9 και 10, LG G4, LG G5, και LG V10, Moto X, OnePlus, Sony Xperia Z Ultra κ.α.
Η Qualcomm ενημερώθηκε από την Checkpoint και ενδεχομένως να έχει ήδη προχωρήσει σε διορθώσεις των κενών, διανέμοντας ενημερώσεις λογισμικού στους κατασκευαστές συσκευών. Έως τώρα όμως παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό οι τελευταίοι έχουν ενημερώσει ανάλογα τους χρήστες.
Έτσι, η Checkpoint έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή, που βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αν στη συσκευή του έχουν εγκατασταθεί τα αναγκαία «μπαλώματα» του λογισμικού του. 
Οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν μέσω του Google Play από τη διεύθυνση:
color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">https://play.google.com/store/apps/details?id=com.checkpoint.quadrooter size="3" face="Courier New Greek">
www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: