Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΥΣΔΕ, από 31/08 έως 04/09!





   Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος



ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΥΣΔΕ ΑΠΟ 31/08 έως 04/09/18

Α. ΠΥΣΔΕ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 51 ( 16o για το 2018)

Συνεδρίασε στις 31-08-2018 το ΠΥΣΔΕ Έβρου.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Αποστολακούδης Στέργιος, εκπ/κός ΠΕ 80, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου, Πρόεδρος
2.
Λημνιός Νικόλαος, εκπ/κός ΠΕ03, Δ/ντής Γ/σίου Τυχερού, Αντιπρόεδρος
3.
Τάκη Αγγελική, εκπ/κός ΠΕ02, μέλος
4.
Ταταρίδης Ιωάννης, εκπ/κός ΠΕ86, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος
5.
Κουσινίδης Χαρίλαος, εκπ/κός ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος

Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Χαραλαμπίδου Μαρίνα, Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Έβρου

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.        Τοποθετήσεις για το σχολικό έτος 2018-2019:
Α. Εκπ/κών λειτουργικά υπεραρίθμων για Συμπλήρωση ωραρίου (ολική ή μερική διάθεση)
Β. Εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ – Προσωρινές τοποθετήσεις
Γ. Εκπ/κών που  αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ ή αιτήθηκαν αποσπάσεως εντός ΠΥΣΔΕ
Δ. Εκπ/κών που  αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ με διάθεση στην Α/θμια
2.        Εξέταση αιτήσεως παραιτήσεως Υπεύθυνης Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Στην αρχή της συνεδριάσεως καταθέσαμε στο Συμβούλιο το κείμενο που εκδώσαμε ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ για τις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου. Επαναλάβαμε τα κύρια σημεία του κειμένου, προβάλαμε τις απαιτήσεις που έχει το εκπ/κό κίνημα για μια ομαλή έναρξη της σχ. χρονιάς και στηλιτεύσαμε την τακτική του Υπουργείου Παιδείας που ενώ στήνει επικοινωνιακά παραμύθια «για την ομαλή και απρόσκοπτη έναρξη της νέας σχ. χρονιάς …», συνεχίζει να διατηρεί και να διευρύνει όλο το μνημονιακό, αντιδραστικό κι αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο λειτουργίας της Εκπ/σης. Δηλώσαμε πως: “…δεν είναι δυνατόν να υπερψηφίσουμε τις προσωρινές τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών. Θα συμβάλλουμε όμως με τις προτάσεις και τις θέσεις μας στη διαμόρφωση διαφανούς και δίκαιου πλαισίου τοποθετήσεων….”. Διαβάστε όλο το κείμενο στο https://agonsysp.blogspot.com/2018/08/blog-post_2.html

Υπενθυμίζουμε πως η συνεδρίαση για τις προσωρινές τοποθετήσεις μεταφέρθηκε στις 31/08 μετά από συνεννόηση που έγινε στο ΠΥΣΔΕ της 16ης Ιουλίου. Διαβάστε το ενημερωτικό εκείνο στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/07/4916-07-18.html. Επίσης στο ΠΥΣΔΕ της 20/08 εκδόθηκε το οριστικό χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια της συνεδριάσεως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα. α. Ο Πρόεδρος κ. Αποστολακούδης ανέφερε ότι όπως έχει ανακοινώσει η ΔΔΕ και προβλέπεται στη νομοθεσία, οι υπηρεσιακές μεταβολές θα εξελιχθούν με την εξής σειρά: πρώτα η ρύθμιση της συμπληρώσεως ωραρίου των λειτουργικώς υπεραρίθμων συναδέλφων, έπειτα η τοποθέτηση των εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τέλος η τοποθέτηση των εκπ/κών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ ή αιτήθηκαν αποσπάσεως εντός ΠΥΣΔΕ, καθώς και των εκπ/κών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ με διάθεση στην Α/θμια.
β. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι για τη συμπλήρωση ωραρίου δεν θα είναι μοναδικό κριτήριο η αίτηση των εκπ/κών, αλλά πρώτα θα εφαρμόζεται η υπ αριθμ. 76099/Δ2/Αρ. Φ. 1704/ 16-05-2018 Υ.Α. αναθέσεων μαθημάτων και θα συνεκτιμάται επίσης η «λειτουργικότητα» της συμπληρώσεως ( π.χ. σε ένα ολόκληρο κενό 21 ωρών δεν θα συμπληρώνουν 3 εκπ/κοί από 7 ώρες, αν υπάρχει εκπ/κός που χρειάζεται 20 ώρες κλπ.).
γ. Ακόμη ο Πρόεδρος πρότεινε, όσοι εκπ/κοί υπέβαλαν εκπρόθεσμη αίτηση συμπληρώσεως ωραρίου ή προσωρινής τοποθετήσεως (από διάθεση) να κριθούν τελευταίοι. Όσοι όμως υπέβαλαν εκπρόθεσμη αίτηση αποσπάσεως, αυτή να μη συζητηθεί.
δ. Τέλος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, όλες οι θέσεις των στελεχών θεωρούνται κενές (π.χ. ΚΕΣΥΠ, ΣΣΝ, ΚΠΕ κλπ.) πλην των Σχολικών Συμβούλων, οι οποίοι θα λογίζονται ως παρόντες στην οργανική τους θέση.

Στην τοποθέτησή μας αναφέραμε τα εξής: Για το (α) συμφωνούμε, άλλωστε έτσι προβλέπει η νομοθεσία. Για το (β) συμφωνούμε αλλά στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή διαφορετικά η συμπλήρωση ωραρίου του εκπ/κού, προβληματιζόμαστε για την εφαρμογή. Για το (γ) αναφέραμε πως θεωρούμε πολύ μικρή τη χρονική περίοδο που όρισε η ΔΔΕ για τις αιτήσεις των ευρισκομένων στη διάθεση, καθώς και των αιτηθέντων απόσπαση. Γι αυτό και σε αρκετές συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ προτείναμε παράταση αυτής της χρονικής περιόδου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Παρ’ όλα αυτά δεχόμαστε για όλες τις εκπρόθεσμες αιτήσεις να συζητηθούν τελευταίες και να ικανοποιηθούν εφ’ όσον είναι εφικτό. Θέσαμε επίσης το εξής ζήτημα: Προφανώς η παρούσα συνεδρίαση δεν θα εξάγει οριστικά αποτελέσματα. Τα οριστικά θα εξαχθούν στις 03/09, μετά τη συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την κατανομή των ωρών διδασκαλίας στους εκπ/κούς και τον ορισμό των ωρών λειτουργικής υπεραριθμίας για κάποιους εξ αυτών.

Κατόπιν συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε για τις προσωρινές τοποθετήσεις, μετά την έκδοση της ρυθμίσεως του ν. 4553/2018 (ΦΕΚ 119Α) για τις/τους συναδέλφους οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών. Για το ζήτημα αυτό εκδόθηκε και η αρ. πρωτ. 118746/Ε2/13-07-2018 εγκύκλιος από το Υπουργείο που αναφέρει τα εξής ( διαβάστε την στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/blog-post_12.html ):

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις για το ν. 4553/2018 »

Μετά τη δημοσίευση του ν. 4553/2018 (ΦΕΚ 119 A’) και σε εφαρμογή του άρθρου τρίτου, παρακαλείσθε όπως, κατά τη διαδικασία δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποσπάστηκαν με τις υπ’ αριθ.102381/E2/20-6-2018,102380/Ε2/20-6-2018,102379/Ε2/20-6-2018,108623/Ε2/29-6-2018 & 108608/Ε229-06-2018Υ.Α., και πρόκειται να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες περιοχής αρμοδιότητάς σας, ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση της στρατιωτικής μονάδας που υπηρετεί πραγματικά ο/η σύζυγος, ώστε, στη συνέχεια, να φροντίσετε για την τοποθέτησή τους σε σχολείο που απέχει έως είκοσι (20) χλμ. από τη συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα. Σε περίπτωση, δε, που η σχολική μονάδα είναι σε νησί, τότε η/ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα εντός του ίδιου νησιού.
Επίσης, θα πρέπει να προβλέψετε να υπάρχει στη δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων σχετικό πεδίο (τοποθέτησης κατά προτεραιότητα ως σύζυγος στρατιωτικού Ενόπλων Δυνάμεων).

Όπως συνάγεται κι από τα ανωτέρω, η ρύθμιση αφορά μόνο τους συναδέλφους που αποσπάστηκαν. Σ’ αυτό υπήρξε συμφωνία στο ΠΥΣΔΕ. Έπειτα προχωρήσαμε στις προσωρινές τοποθετήσεις. Οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν σύμφωνα με πίνακα λειτουργικών κενών με ένδειξη 31/08, ο οποίος διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως. Στον πίνακα αυτόν έχουν κατανεμηθεί από τη ΔΔΕ οι ώρες β αναθέσεων. Διαβάστε όλους τους προηγούμενους πίνακες λειτουργικών κενών στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. Επίσης είχαν δημοσιοποιηθεί και οι πίνακες με τις επιλογές των εκπ/κών σε όλες τις κατηγορίες τοποθετήσεων. Διαβάστε τους πίνακες στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/2018-2019.html.

Πρώτα έγιναν οι τοποθετήσεις των λειτουργικώς υπεραρίθμων συναδέλφων. Οι τοποθετήσεις αυτές εγκρίθηκαν με ψήφους 4-1. Όπως είναι ευνόητο μειοψηφήσαμε, όπως εξηγήσαμε στην αρχή αυτού του ενημερωτικού. Μετά έγιναν οι τοποθετήσεις όσων ευρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Κι αυτές οι τοποθετήσεις εγκρίθηκαν με ψήφους 4-1. Μειοψηφήσαμε για τον ίδιο λόγο. Πριν τη διενέργεια των αποσπάσεων υπήρξε συζήτηση για την εφαρμογή της ανωτέρω ρυθμίσεως που αφορά τις/τους συζύγους στρατιωτικών, στις παρούσες τοποθετήσεις. Υπήρξαν δύο απόψεις. Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ πρότεινε ότι αφού διενεργήθηκαν οι δύο φάσεις των τοποθετήσεων, δηλαδή η τοποθέτηση των λειτουργικώς υπεραρίθμων συναδέλφων κι έπειτα η τοποθέτηση των εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, κατόπιν στη φάση των τοποθετήσεων των αποσπασμένων θα εξασφαλιστούν εκ των προτέρων ισάριθμες θέσεις σε Σχολεία, όσοι και οι συνάδελφοι που υπάγονται στην ανωτέρω ρύθμιση. Εμείς ( όπως και ο συνάδελφος αιρετός Ταταρίδης ) υποστηρίξαμε το εξής: ότι αφού διενεργήθηκαν κανονικά οι δύο φάσεις των τοποθετήσεων, δηλαδή η τοποθέτηση των λειτουργικώς υπεραρίθμων συναδέλφων κι έπειτα η τοποθέτηση των εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, τώρα στη φάση των τοποθετήσεων των αποσπασμένων θα γίνουν οι τοποθετήσεις σύμφωνα με τα μόρια του καθενός. Αν οι συνάδελφοι εκπ/κοί που υπάγονται στην ανωτέρω ρύθμιση δεν τοποθετηθούν σε Σχολείο όπως προβλέπεται ( δηλ. εντός της ζώνης των 20 χλμ. ), τότε θα τοποθετηθούν εκ των υστέρων ως υπεράριθμοι στα συγκεκριμένα Σχολεία. Κατά τη σχετική ψηφοφορία υπερίσχυσε η πρόταση του Προέδρου του ΠΥΣΔΕ με ψήφους 3-2. Όπως είναι ευνόητο μειοψηφήσαμε υποστηρίζοντας την πρότασή μας. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των αποσπάσεων εκπ/κών από και προς τα ΣΜΕΑΕ και το Μουσικό Σχολείο. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι οι αποσπάσεις αυτές διενεργούνται κεντρικά από το ΚΥΣΔΕ. Μόνο πλεονάζοντες εκπ/κοί μπορούν να τοποθετηθούν στα Σχολεία αυτά, όπως κι έγινε στις προηγούμενες τοποθετήσεις. Επειδή εκφράστηκε κι η αντίθετη άποψη για το θέμα, διενεργήθηκε σχετική ψηφοφορία. Κατά την ψηφοφορία αυτή υπερίσχυσε η πρόταση του Προέδρου του ΠΥΣΔΕ με ψήφους 3-2. Ψηφίσαμε υπέρ της προτάσεως του Προέδρου. Το θέμα έχει λυθεί με τις σχετικές εγκυκλίους μεταθέσεων κι αποσπάσεων. Τέλος διενεργήθηκαν οι αποσπάσεις. Κι αυτές εγκρίθηκαν με ψήφους 4-1. Μειοψηφήσαμε, όπως εξηγήσαμε στην αρχή αυτού του ενημερωτικού. Όλες οι τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να τις διαβάσετε στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/3108.html

 

Θέμα 2ο :

Η Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. Έβρου, συνάδελφος Γκουλιάμα Αλεξάνδρα ΠΕ02, υπέβαλε την παραίτησή της, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 52 ( 17o για το 2018)

Συνεδρίασε στις 03-09-2018 το ΠΥΣΔΕ Έβρου. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Αποστολακούδης Στέργιος, εκπ/κός ΠΕ 80, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου, Πρόεδρος
2.
Πολίτης Γεώργιος, εκπ/κός ΠΕ83, στη θέση του Λημνιού Νικολάου εκπ/κού ΠΕ03, Δ/ντoύ Γ/σίου Τυχερού, ο οποίος απουσίασε δικαιολογημένα, αναπληρωτής Αντιπρόεδρος
3.
Τάκη Αγγελική, εκπ/κός ΠΕ02, μέλος
4.
Ταταρίδης Ιωάννης, εκπ/κός ΠΕ86, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος
5.
Κουσινίδης Χαρίλαος, εκπ/κός ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος

Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Χαραλαμπίδου Μαρίνα, Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Έβρου

Μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

Οριστικοποίηση τοποθετήσεων για το σχολικό έτος 2018-2019:
Α. Εκπ/κών λειτουργικά υπεραρίθμων για Συμπλήρωση ωραρίου (ολική ή μερική διάθεση)
Β. Εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ – Προσωρινές τοποθετήσεις
Γ. Εκπ/κών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ ή αιτήθηκαν αποσπάσεως εντός ΠΥΣΔΕ
Δ. Εκπ/κών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ με διάθεση στην Α/θμια

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ γνωστοποίησε τις ενστάσεις των συναδέλφων και ζήτησε την άποψη των μελών του Συμβουλίου.

α. Ένσταση της συν. Κρομμύδα Χριστίνας, ΠΕ86. Ζητούσε να ακυρωθούν οι τοποθετήσεις του συν. Συλιτζίδη Παναγιώτη, ΠΕ86, από το Γ/σιο Φερών στο Μουσικό Γ/σιο Αλεξ/πόλεως για 7 ώρες και στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πόλεως για 2 ώρες καθώς και της συν. Καραπατσούδη Δήμητρας, ΠΕ86, από το 1ο Γ/σιο Διδ/χου στο 2ο Γ/σιο Διδ/χου για 6 ώρες, επειδή έπρεπε να συμπληρώσουν στο Σχολείο τους με μαθήματα 2ης ανάθεσης, σύμφωνα με το νόμο.
Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Και οι δύο τοποθετήσεις έγιναν λόγω λειτουργικής υπεραριθμίας. α. Τοποθέτηση του εκπ/κού Συλιτζίδη Παν., ΠΕ86. Όταν το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε την τοποθέτηση αυτή, στη φάση της λειτουργικής υπεραριθμίας, υπήρχε εκπ/κός ΠΕ03 στο Γ/σιο Φερών. Η μεταβολή στο Γ/σιο έγινε κατόπιν στη φάση των αποσπάσεων. β. Τοποθέτηση της εκπ/κού Καραπατσούδη Δήμητρας, ΠΕ86. Δεν είναι εύκολη η συμπλήρωση ωραρίου ΠΕ03 στο 1ο Γ/σιο Διδ/χου, καθώς στην εκπ/κό υπολείπονται 6 ώρες, το μάθημα των Μαθηματικών είναι 4ωρο και οι ώρες ΠΕ03 στο 1ο Γ/σιο που παραμένουν αδιάθετες είναι 8. Εξ άλλου η εκπ/κός Καραπατσούδη Δ. τοποθετείται για συμπλήρωση ωραρίου στο 2ο Γ/σιο Διδ/χου που ανήκει στο ίδιο συγκρότημα Σχολείων. Η ένσταση θα πρέπει να απορριφθεί και για τις δύο περιπτώσεις. Η ένσταση απορρίφθηκε με ψήφους 4-1, για την πρώτη περίπτωση και με ψήφους 3-2 για τη δεύτερη περίπτωση.
Για την πρώτη περίπτωση: Ψηφίσαμε να απορριφθεί η ένσταση, συμφωνώντας με την εισήγηση του Προέδρου. Τον τρόπο με τον οποίο έγιναν όλες οι προσωρινές τοποθετήσεις τον περιγράψαμε αναλυτικώς στο προηγούμενο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 51. Όταν κατά την διαδικασία των αποσπάσεων προκύπτουν κενά σε Σχολεία, δεν επιστρέφουμε ξανά στην πρώτη φάση των λειτουργικών υπεραριθμιών για να διορθώσουμε τις τοποθετήσεις. Τέτοια πρακτική δεν ακολούθησε ποτέ το ΠΥΣΔΕ. Εξ άλλου δεν είναι «δόκιμη» αυτή η διαδικασία διότι δεν διευκολύνει την πρόοδο των τοποθετήσεων.
Για την δεύτερη περίπτωση: Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για την απόφασή μας. Η εισήγηση του Προέδρου ήταν σωστή κατά τη γνώμη μας. Αυτή ήταν και η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων, την οποία πάντα σεβόμαστε. Ψηφίσαμε όμως να γίνει δεκτή η ένσταση, διότι με τον τρόπο αυτό περιοριζόταν οι μετακινήσεις δύο συναδέλφων ΠΕ86 σε Διδ/χο και Μεταξάδες και το γεγονός αυτό «βάρυνε» στην απόφασή μας.

β. Ένσταση της συν. Πεμούση Μαρίνας, ΠΕ03. Ζητούσε ανάκληση της απόσπασεώς της από το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πόλεως.
Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Να γίνει δεκτή η ένσταση.
Η ένσταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

γ. Ένσταση – αίτηση θεραπείας της συν. Χριστοδούλου Λαμπρινής, ΠΕ02. Ζητούσε να διορθωθεί η απόφαση αποσπάσεων της 31/08, στο τμήμα που την αφορούσε και να αποσπαστεί στα Τ.Ε. των Γ/σίων Αλεξ/πόλεως, σύμφωνα με το ν.3699/2008, άρθρο 21 παρ.4 και με το ν.4415/2016. Υπέβαλε εκ νέου τη βεβαίωση παρακολούθησης σχετικού εν εξελίξει προγράμματος εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή 500 ωρών.
Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Να απορριφθεί η ένσταση. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απόσπαση της ενδιαφερομένης εκπ/κού. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εξειδίκευσή της και δεν είναι πλεονάζον προσωπικό.
Η ένσταση απορρίφθηκε ομόφωνα.

δ. Ένσταση της συν. Καλαμάρη Βασιλικής, ΠΕ86. Ζητούσε να διορθωθεί η απόφαση αποσπάσεων της 31/08, στο τμήμα που την αφορούσε και να αποσπαστεί σε πρωινό Σχολείο του Δήμου Αλεξ/πόλεως. Υπέβαλε εκ νέου σχετική βεβαίωση, για τη θεμελίωση του αιτήματός της.
Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Να απορριφθεί η ένσταση. Δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την ικανοποίηση παρόμοιων αιτημάτων, δεν υπάρχουν θέσεις σε πρωινά Σχολεία, δεν είναι πλεονάζον προσωπικό για να αποσπαστεί στην Α/θμια.
Η ένσταση απορρίφθηκε με ψήφους 3-2. Ψηφίσαμε να γίνει δεκτή η ένσταση της συναδέλφου και να αποσπαστεί στην Α/θμια Εκπ/ση, επειδή συντρέχουν ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι.

δ. Αίτηση του συν. Μπαλαμπανίδη Βασιλείου, ΠΕ01. Ζητούσε να διορθωθεί η απόφαση αποσπάσεων της 31/08, στο τμήμα που τον αφορούσε και να αποσπαστεί για 7 ώρες στο 1ο ΕΠΑΛ Διδ/χου.
Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Να επανεξεταστεί η αίτηση σε επομένη συνεδρίαση, όταν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως οι ανάγκες της υπηρεσίας.
Ομόφωνα αποφασίζεται επανεξέταση της ενστάσεως.

Κατόπιν έγινε έλεγχος όλων των υπηρεσιακών μεταβολών που αποφασίστηκαν στις 31/08 εξ αρχής. Υπενθυμίσαμε το κείμενο που καταθέσαμε στη συνεδρίαση της 31/08 (Διαβάστε όλο το κείμενο στο https://agonsysp.blogspot.com/2018/08/blog-post_2.html ). Δηλώσαμε και πάλι πως: “…δεν είναι δυνατόν να υπερψηφίσουμε τις προσωρινές τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών. Θα συμβάλλουμε όμως με τις προτάσεις και τις θέσεις μας στη διαμόρφωση διαφανούς και δίκαιου πλαισίου τοποθετήσεων….”. Ζητήσαμε και διανεμήθηκε στο Συμβούλιο αντίγραφο του αρχείου κενών – πλεονασμάτων που διακινήθηκε μεταξύ των Δ/ντών των σχολείων και του Δ/ντού της ΔΔΕ Έβρου, κ. Αποστολακούδη. Δεν ήταν όμως πλήρως ενημερωμένο. Με βάση αυτό και ό,τι άλλο νέο στοιχείο προέκυψε από τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, προχωρήσαμε σε διορθώσεις όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.
Το αποτέλεσμα ( με ψήφους 4-1, αφού μειοψηφήσαμε ) έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό μας στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ.

Β. ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 9 ( περίοδος 2017-18 )

Συνεδρίασε στις 04-09-2018 το κοινό ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ Έβρου. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Αποστολακούδης Στέργιος, εκπ/κός ΠΕ 80, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου, Πρόεδρος
2
Ουζούνης Δημήτριος, εκπ/κός ΠΕ70, Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σεως Έβρου, Αντιπρόεδρος
3.
Βουρδόγλου Δήμητρα, εκπ/κός ΠΕ70, Αντιπρόεδρος ΠΥΣΠΕ Έβρου
4.
Αρίκας Χρήστος, εκπ/κός ΠΕ70, μέλος ΠΥΣΠΕ Έβρου
5.
Λημνιός Νικόλαος, εκπ/κός ΠΕ03, Δ/ντής Γ/σίου Τυχερού, Αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ Έβρου
6.
Τάκη Αγγελική, εκπ/κός ΠΕ02, μέλος ΠΥΣΔΕ Έβρου
7.
Τσίρτσης Παναγιώτης, εκπ/κός ΠΕ70, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, μέλος ΠΥΣΠΕ Έβρου
8.
Νίκου Μαντώ, εκπ/κός ΠΕ70, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, μέλος ΠΥΣΠΕ Έβρου
9.
Ταταρίδης Ιωάννης, εκπ/κός ΠΕ86, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος ΠΥΣΔΕ Έβρου
10.
Κουσινίδης Χαρίλαος, εκπ/κός ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος ΠΥΣΔΕ Έβρου

Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Χαραλαμπίδου Μαρίνα, Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Έβρου

Μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:
1.                      Κατανομή εκπ/κών κοινών ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σεως, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περιπτώσεως 6, παρ. 1 του άρθρου 25 του Ν. 4203/2013, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση α της παρ. 5 του άρθρου 33 του Ν. 4386/2016.

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Διατίθενται ομόφωνα, από τη Β/θμια στην Α/θμια Εκπ/ση οι συνάδελφοι ( σύμφωνα με τις αιτήσεις τους ), ως εξής:

ΠΕ05

Παπαδοπούλου Φανή, στο 1ο Δ.Σ. Φερών 2ω και στο 2ο Δ.Σ. Φερών 2ω

1 συνάδελφος (κατόπιν συνεννοήσεως), στο 1ο Δ.Σ. Σουφλίου 2ω

Ζαμβρακίδου Παρθένα, στο Δ.Σ. Λαβάρων 2ω

ΠΕ06

Σταυριανού Βασιλική, εξ ολοκλήρου διάθεση ( Σαμοθράκη )

Ρηγοπούλου Χρυσούλα, Δ.Σ. Λαβάρων 14ω

ΠΕ07

Καπουκρανίδου Μαρία, εξ ολοκλήρου διάθεση

Μιλτσακάκη Ερασμία, εξ ολοκλήρου διάθεση

Παπαγιάννη Δήμητρα, εξ ολοκλήρου διάθεση

Ρεμπούτζια Παρασκευή, στο 1ο Δ.Σ. Φερών 4ω και στο 2ο Δ.Σ. Φερών 4ω

Τσιροπούλου Γεωργία, στο Δ.Σ. Τυχερού 4ω

Κεζαντζανίδου Σοφία, στο Δ.Σ. Ριζίων 4ω

ΠΕ86

Αραβίας Ευστράτιος, στο Δ.Σ. Καμαριώτισσας 7ω

Τρυφωνίδου Στυλιανή, στο Δ.Σ. Τυχερού 6ω


Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς



ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ και ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637 και e-mail: gdemeragon08@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: