Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ!






ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

« Πότε θα βγει να σκούξει κάποιος // αυτός ο κόσμος είναι σάπιος! »

( Νίκος Γκάτσος, Οι Ρήτορες,1979 )

Συναδέλφισσα / συνάδελφε


Ως λαός, ζούμε μία από τις πιο εφιαλτικές περιόδους της ιστορίας μας. Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, μέσα σε εννιά χρόνια, η πατρίδα μας έχει πλέον παραδοθεί στη βούληση των δυναστών - δανειστών και επιτηρητών της οικονομίας μας και έχει περιπέσει σε καθεστώς απροκάλυπτης υποτέλειας νεοαποικιοκρατικού τύπου. Η «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του αντιδραστικού μπλοκ Ν.Δ.–ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλπ. εξαπολύει την αγριότερη φοροεπιδρομή της μνημονιακής περιόδου ενάντια στα εξαθλιωμένα, λεηλατημένα και προδομένα λαϊκά στρώματα. Στο όνομα των δήθεν «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» οι συντάξεις πετσοκόβονται, οι μισθοί πείνας και οι "ευέλικτες σχέσεις" εργασίας γενικεύονται, η ανεργία και η μετανάστευση θερίζουν ιδιαίτερα τη νεολαία κι επιταχύνεται το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ταυτόχρονα η μνημονιακή, εξαρτημένη και παρασιτική πολιτική μας ελίτ οργανώνει το τελικό κατεδάφισμα των όποιων κοινωνικών, εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το λαϊκό μας κίνημα και τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εμείς οι εκπ/κοί, συναισθανόμενοι τη βαριά ευθύνη μας απέναντι στη νεολαία και στην κοινωνία και υπηρετώντας με ήθος και συνέπεια τη δημοκρατική και αγωνιστική παράδοση του τόπου μας, οφείλουμε να αποτελέσουμε την πρωτοπορία στους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και στη διεκδίκηση μιας συνολικής και ριζικής αλλαγής τόσο στη χώρα μας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.



ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Παιδεία βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της αγοράς και των εμπόρων της, μετατρέπεται από δημόσιο-κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Παρά τις περί του αντιθέτου συνεχείς παραπλανητικές διακηρύξεις, η συγκυβέρνηση πλήρως υποταγμένη στους βάρβαρους θεσμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ και με το πρόσχημα των μνημονιακών δεσμεύσεών της, συνεχίζει να επιχειρεί στο χώρο της Εκπ/σης την υλοποίηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, με βάση τα πορίσματα του δήθεν «εθνικού διαλόγου» που υλοποίησε μια δράκα κρατικοδίαιτων ψευτοδιανοουμένων της καθεστωτικής «αριστεράς». Στόχος τους το φθηνό «σχολείο της αγοράς», με ευέλικτη χρήση του εκπ/κού προσωπικού και περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Όραμά τους το σχολείο της «ευελιξίας» και της «αυτονομίας» όπου ένας υποταγμένος και χωρίς εργασιακά δικαιώματα εκπ/κός, θα παραθέτει σκόρπιες γνώσεις, ορισμένες δεξιότητες και κατάρτιση στους μαθητές, για να εξελιχθούν με τη σειρά τους σε ευέλικτους εργαζόμενους, με μισθούς πείνας, ανήμπορους να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Δηλαδή, ό,τι δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ με τη Διαμαντοπούλου κι η ΝΔ με τον Αρβανιτόπουλο, επιχειρείται να υλοποιηθεί από τον Γαβρόγλου μέσω της υιοθέτησης των «προοδευτικών μεταρρυθμιστικών» προτάσεων Λιάκου.

Όμως παρά τον χρυσοπληρωμένο επικοινωνιακό καταιγισμό του Υπουργείου Παιδείας η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά:

Για άλλη μια χρονιά οι διορισμοί είναι μηδενικοί και χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης εργασιακής ομηρίας, με ολοένα και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Σχολεία, περιπλανώμενοι σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα χιλιάδες μόνιμοι εκπ/κοί βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ευελιξίας και κινητικότητας, μετακινούμενοι σε 4 ή 5 Σχολεία, από βαθμίδα σε βαθμίδα, από την τυπική στην άτυπη εκπ/ση, από το ένα άκρο του νομού στο άλλο.

Χιλιάδες μαθητές υποχρεώνονται να φοιτήσουν σε υπεράριθμα τμήματα, χωρίς ενισχυτική, πρόσθετη και παράλληλη διδασκαλία, με περικοπές εκπ/κών προγραμμάτων, με κουτσουρεμένα μορφωτικά δικαιώματα, ενώ αμέτρητες διδακτικές ώρες χάνονται λόγω έλλειψης εκπ/κών. Η έγκριση δε των ολιγομελών τμημάτων, από τυπική διαδικασία έχει εξελιχθεί σε υπουργική … χάρη.



«…Να δεις τι σού ‘χω για μετά…». Ετοιμάζουν τα χειρότερα:

α) Έρχεται νέος γύρος συγχωνεύσεων–καταργήσεων Σχολείων, β) Προωθείται το ταξικό, αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο για το «Νέο Λύκειο», με συνεχείς πανελλαδικές εξετάσεις και επαναφορά της Τράπεζας θεμάτων, γ) Επανέρχεται η «αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση», δ) Συνεχείς ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην «εξοικονόμηση» προσωπικού και ε) Δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες παραμονής των εκπ/κών στα σχολεία, με το περίφημο 30ωρο και την κατακόρυφη αύξηση της γραφειοκρατίας,

ζητήματα για τα οποία ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, δίνει «χείρα βοηθείας» στο Υπουργείο.



Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Χρειάζεται να ανταλλάξουμε άλλα βλέμματα. Απέναντι σε μια πολιτική που μας συνθλίβει, πρέπει να αντιπαραθέσουμε την αυτοπεποίθηση που δίνει η συλλογικότητα και ο αγώνας μέσα από ισχυρά σωματεία και δυναμική αδιαπραγμάτευτη εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις προηγούμενες εκλογές του ΑΠΥΣΔΕ στην Περιφέρειά μας, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια αγωνιστική διέξοδο στα προβλήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων μας και ταυτόχρονα να δυναμώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Γι’ αυτό συσπειρώνοντας το σύνολο σχεδόν των αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων στον χώρο της εκπ/σης και εκπροσωπώντας τον μαχόμενο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό ενάντια στο συνδικαλισμό της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της υποταγής, εκλεγήκαμε και εκπροσωπήσαμε τους μάχιμους εκπ/κούς στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την εντολή σας, αποδείξαμε με τη συμμετοχή μας ότι δεν εισχωρούμε σε λογικές συνδιοίκησης και υπηρετούμε στην πράξη τη διαφάνεια και την ανεξάρτητη δράση και συμμετοχή. Συνεχίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ την προσπάθεια αυτή, για να ακυρώσουμε ΟΛΕΣ τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, ΟΛΩΝ των μνημονιακών κυβερνήσεων και να σταματήσουμε την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και του εκπ/κού.



ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ



Χαράζοντας νέα πορεία δυναμικής αντίστασης στην αυταρχική νομοθεσία, στις αυθαιρεσίες και τη γραφειοκρατία της διοίκησης.

Για εκπροσώπηση με αιρετούς που θα στηρίζονται στις αποφάσεις του κλάδου και θα δρουν με γνώμονα το συμφέρον της εκπ/σης και του εκπ/κού.

Για εκπροσώπηση με αιρετούς που θα βρίσκονται δίπλα στους συλλόγους των καθηγητών, δίπλα στον μαχόμενο καθηγητή και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά του.



Αναδεικνύουμε αιρετούς-αγωνιστές που:



        Λογοδοτούν στα σχολεία, τις ΕΛΜΕ και τις ΓΣ και προωθούν τις αποφάσεις των σωματείων

         Είναι άμεσα ανακλητοί

         Καταργούν την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και τις πελατειακές εξυπηρετήσεις

    Δεν συμμετέχουν στις αξιολογήσεις-κατηγοριοποιήσεις των σχολείων και σε οποιαδήποτε μορφής αξιολόγηση των εκπ/κών, τις καταγγέλλουν και μαζί με τα συνδικάτα μπλοκάρουν όλες τις αντίστοιχες διαδικασίες.

         Παλεύουν για ισότιμη και δημοκρατική μεταχείριση ΟΛΩΝ των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις.

Στις 7 Νοέμβρη δίνουμε μήνυμα Eνότητας, Αντίστασης, Αλληλεγγύης

Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
1.
Αρσένης Βασίλης
ΠΕ04.02
1ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
2.
Βάλλας Αθανάσιος
ΠΕ02
ΓΥΜΝΑΣΙΟ & Λ.Τ. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
3.
Βούλκος Χρήστος
ΠΕ04.01
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
4.
Γεωργαντά Αναστασία
ΠΕ06
2ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
5.
Γεωργουσίδου Μαρία
ΠΕ04.04
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
6.
Γκαρνετίδης Γεώργιος
ΠΕ80
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
7.
Γκογκίδης Κων/νος
ΠΕ04.02
4ο ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
8.
Δεμερδεσλής Γιώργος
ΠΕ03
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
9.
Θεοδωρίδης Παύλος
ΠΕ02
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
10.
Καραΐσκος Κων/νος
ΠΕ03
2ο ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
11.
Καρακολίδης Παναγιώτης
ΠΕ02
2ο ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
12.
Κασάπης Αθανάσιος
ΠΕ04.02
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
13.
Κεραμιτσής Δημήτριος
ΠΕ86
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
14.
Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)
ΠΕ04.01
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
15.
Μαρολίδου Χρυσή
ΠΕ87.02
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
16.
Μαυρίδης Δημήτριος
ΠΕ02
ΓΥΜΝΑΣΙΟ & Λ.Τ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
17.
Οικονόμου – Παπαδοπούλου Αθανασία
ΠΕ03
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
18.
Σαρμπεζούδης Δημήτριος
ΠΕ01
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
19.
Σισμανίδης Ιωάννης
ΠΕ02
ΓΥΜΝΑΣΙΟ & Λ.Τ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20.
Τζίρας Γεώργιος
ΠΕ11
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
21.
Τσαπακίδης Ελευθέριος
ΠΕ86
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
22.
Τσιλιγκίρη Μαριάνα
ΠΕ87.09
2ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
23.
Φιλιππίδου Σοφία
ΠΕ02
1ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: