Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ!




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ

7 Νοέμβρη εκλογές για το ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ

Συνεχίζουμε δυναμικά!!!

Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας.

                                       Σπέρνουνται γεννιούνται σαν τα βρέφη

ριζώνουν θρέφουνται με το αίμα.

Γ. Σεφέρης, Τρία κρυφά ποιήματα, 1966



Συναδέλφισσες / συνάδελφοι


Η φετινή σχολική χρονιά μας βρήκε αντιμέτωπους με το απατηλό «μετα-μνημονιακό» αφήγημα της κυβέρνησης. Μετά από 8 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και μνημονιακής λιτότητας, η κυβέρνηση υπόσχεται την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» και την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας με τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με εργαλεία το χρέος και τα ελλείμματα, φόρτωναν το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλουν ξανά και πιο δυναμικά ως πανάκεια τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, που βύθισαν τη χώρα στη μνημονιακή κόλαση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνταγές της λιτότητας και των περικοπών, που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, όχι μόνο δε βοήθησαν στην υπέρβαση της «κρίσης», αλλά κατέστρεψαν τις όποιες παραγωγικές δυνάμεις υπήρχαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΝΑΤΟ. Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους.

Στο στόχαστρο δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Οι αντιδραστικές, ταξικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης συνεχίζονται. Ο ΟΟΣΑ εξωραΐζεται, η «κουλτούρα της αξιολόγησης» γίνεται στρατηγικός στόχος. Ο φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος είναι ο στόχος του «μεταμνημονιακού σχολείου», γι’ αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς να τους μετατρέψουν απλά σε διεκπεραιωτές υπουργικών αποφάσεων, να σπάσουν τις συλλογικές δράσεις μας, να υποδαυλίσουν μικρούς εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.)

Πίσω από τους διθυράμβους για το «όλα στη θέση τους από την πρώτη μέρα» το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κρύψει ότι:

·           Συνεχίζεται η πολιτική της αδιοριστίας, με μηδενικούς διορισμούς για 8η χρονιά!

·           Απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές που εδώ και χρόνια στηρίζουν τη δημόσια Εκπ/ση σε όλη την επικράτεια και αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

·           Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική διδασκαλία, βιβλιοθήκες κλπ).

·           Επιβάλλεται το βαθμολόγιο - μισθολόγιο με μισθούς πείνας ιδιαιτέρως στους νέους συναδέλφους μας.

·           Οι περικοπές-συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και υπερπληθώρα μαθητών στα τμήματα είναι η «κανονικότητα» των σχολείων.

·           Οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Λύκειο, θεσμοθετούνται ως δήθεν «παιδαγωγικού χαρακτήρα» μέτρα, έτσι ώστε με τις συνεχείς αλλαγές των αναθέσεων και τις συνεχείς καταργήσεις σε μαθήματα και εργαστήρια, να δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα, μετακινήσεις, υπεραριθμίες.

·           Το Λύκειο εξελίσσεται σε εξεταστικό κέντρο. Πολλοί μαθητές «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία.

ΕΚΛΟΓΕΣ για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ενάντια:

Ø  Στην αδιαφάνεια, τις μεθοδεύσεις και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπ/κών.

Ø  Στη συνεχή προσπάθεια υποβάθμισης των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων, στην προσπάθεια απαξίωσης του κυρίαρχου ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø  Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ø  Την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και την κατάργηση όλου τουνομοθετικού πλαισίου εφαρμογής τους.

ü  Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τη συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων και μη ελεγχόμενων από την εκάστοτε εξουσία Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ü  Την επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του εκπ/κού κινήματος.

ü  Το συνολικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών σε ΟΛΑ τα σχολεία ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κενά εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών ) να ελέγχεται από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια.

ü  Τη δημιουργία τριών περιοχών μετάθεσης στον Έβρο, σύμφωνα με τις προτάσεις των Α και Β ΕΛΜΕ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:

§   Πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας-καμία σχέση με τους μηχανισμούς εξουσίας.

§   Συνεχή ενημέρωση των ΕΛΜΕ και προώθηση των θέσεων της Ομοσπονδίας μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

§   Λογοδοσία στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις Γ.Σ. των Προέδρων, δημοκρατικό έλεγχο και ανακλητότητα όλων των αιρετών μας.

§   Διαρκή επικοινωνία με όλους τους εκπ/κούς και παρουσία στα σχολεία. Υπεύθυνη και συνεχή ενημέρωση μέσω του http://agonsysp.blogspot.gr. Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.

§   Αγωνιστική παρέμβαση σε κάθε ενέργεια που πλήττει το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάρουμε μαζί με τις ΕΛΜΕ και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – κάθε τέτοια πράξη. Οι αιρετοί μας δίπλα στους συναδέλφους κι όχι απέναντί τους.

§   Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας δεν διεκδικούν θέσεις στελεχών Εκπ/σης.

Οδηγός μας είναι τα αιτήματα και οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και τα αιτήματα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος. Στόχος μας η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επέβαλλαν τα μνημόνια, μέσα από τη συνολική μας αντίσταση ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ.



Συνεχίζουμε ενωτικά, αγωνιστικά και συλλογικά!

Τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο ΦΩΣ!



Στις 7 Νοέμβρη δίνουμε μήνυμα ανατροπής και ελπίδας

Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ



Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
1
Βούλκος Χρήστος
ΠΕ04.01
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
2
Γεωργουσίδου Μαρία
ΠΕ04.04
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
3
Γκαρνετίδης Γεώργιος
ΠΕ80
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
4
Γκογκίδης Κων/νος
ΠΕ04.02
4ο ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
5
Δεμερδεσλής Γιώργος
ΠΕ03
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
6
Κασάπης Αθανάσιος
ΠΕ04.02
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
7
Κεραμιτσής Δημήτριος
ΠΕ86
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
8
Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)
ΠΕ04.01
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
9
Μαρολίδου Χρυσή
ΠΕ87.02
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
10
Οικονόμου - Παπαδοπούλου Αθανασία
ΠΕ03
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
11
Τζίρας Γεώργιος
ΠΕ11
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
12
Τσαπακίδης Ελευθέριος
ΠΕ86
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: