Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Έφοδος των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε εικόνες που μεταδίδει η ΕΡΤ, διακρίνονται αστυνομικές δυνάμεις να έχουν ρίξει χημικά και να εισέρχονται στο χώρο του ιδρύματος.
Οι φωτογραφίες που εστάλησαν στο alfavita.gr διαψεύδουν της πληροφορίες της ΓΑΔΑ προς τα μέσα ενημέρωσης ότι δήθεν επρόκειτο για «κουκουλοφόρους» που πετούσαν μολότοφ. Αντίθετα επρόκειτο για φοιτητές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το λοκ άουτ του πανεπιστημίου από τη Σύγκλητο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε φωνάζοντας συνθήματα έξω από το χώρο του πανεπιστημίου, το οποίο παραμένει κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου. Ακολούθησε ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και να εισβάλλουν μέσα στο χώρο του πανεπιστήμιου για να τους απωθήσουν. Αυτή τη στιγμή οι πόρτες της σχολής είναι κλειστές και οι φοιτητές είναι περικυκλωμένοι στο προαύλιο φωνάζοντας συνθήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμένους φοιτητές/τριες και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.
Έκκληση για συγκέντρωση έξω από το πανεπιστήμιο απευθύνουν οι φοιτητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο χώρο.

«Λοκ άουτ» από τη Σύγκλητο
Στο μεταξύ, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από σήμερα έως και την Κυριακή ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Σε μία λιτή ανακοίνωση η Σύγκλητος αναφέρει: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.»
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην πρώην ΑΣΟΕΕ (Δείτε ΕΔΩ), με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να σχολιάζει ότι «αποκαθιστούμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια» (Περισσότερα ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: