Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ (12/12) - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ


Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας…

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι


Έχουμε μπει σε βαρύ, νεοφιλελεύθερο χειμώνα

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη των αντιλαϊκών πολιτικών από το ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί δεσμεύσεις της Ε.Ε. - ΟΟΣΑ - ΔΝΤ - ΣΕΒ με τα σύμφωνα σταθερότητας, τα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα.

Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη σοβαρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου από ισχυρές χώρες. Η πλήρης ευθυγράμμισή της με τα κελεύσματα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, η επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα μας και η εμπλοκή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, εκθέτουν τη χώρα μας σε σοβαρούς κινδύνους από το ενδεχόμενο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί οι ισχυροί συνασπισμοί συμφερόντων, ανέχονται αν δεν υποθάλπουν ανοιχτά την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας, τις τουρκικές θηριωδίες εναντίον των αυτόχθονων λαών της Ανατολίας και τη διαρκή γενοκτονία των ισραηλινών «γερακιών» ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Οι περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία κρίνονται αναγκαίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να χρηματοδοτούνται τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναζωπυρώνουν τα εθνικά μίση, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες κι αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Οι Ιδιωτικοποιήσεις όσων κοινωνικών αγαθών απέμειναν, η προκλητική ενίσχυση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, η γενίκευση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο, η «απελευθέρωση» των απολύσεων, ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός με επιβαρύνσεις στους μισθωτούς και η ανάθεση των επικουρικών ταμείων στους ιδιώτες είναι προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης.

Κυβέρνηση βίας και καταστολής

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ επιβάλλει την όξυνση του αυταρχισμού και της κρατικής  καταστολής. Η κατάργηση του ασύλου, η αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ, οι βιαιότητες και οι διωγμοί απέναντι σε αγωνιζόμενους συμπολίτες μας, οι συλλήψεις και διώξεις, το νέο πλήγμα στο δικαίωμα της απεργίας ,είναι μέτρα που στοχεύουν στην υποταγή και την τρομοκράτηση του οργανωμένου κινήματος, του λαού και της νεολαίας.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο πλαίσιο των περικοπών και της λιτότητας, το φθηνό σχολείο με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. έρχεται να τσακίσει τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών και να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης.

H χρόνια αδιοριστία και η ραγδαία αύξηση της ελαστικής εργασίας έχει εξοντώσει τους συναδέλφους μας αναπληρωτές που ζουν σε ένα καθεστώς μόνιμης εργασιακής ομηρίας και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων!

Μείωση των μισθών μας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ελαχιστοποίηση των μεταθέσεων, αύξηση του διδακτικού ωραρίου, κάλυψη ωραρίου σε 2, 3 ακόμη και 5 σχολεία, αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων, κλείσιμο εκπαιδευτικών δομών, κατάργηση της μείωσης των 3 ωρών των υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, φραγμοί στη δημιουργία τμημάτων και τομέων - ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, ομάδων προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ, ξενόγλωσσων τμημάτων, αλλά και στη δυνατότητα μείωσης των μαθητών στα τμήματα όπου υπάρχουν μαθητές με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες, συρρίκνωση των προγραμμάτων αντισταθμιστικής αγωγής, οριοθετούν την νέα «κανονικότητα», όπως την εννοούν κυβέρνηση και συστημικά κόμματα.

Με νέα σκηνοθεσία

Η Ν.Δ. ετοιμάζει αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων, νέο(!!) σκληρά ταξικό λύκειο με εθνικό απολυτήριο, επαναφορά της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων.

Με τα ιδεολογήματα της δήθεν «αριστείας» και τη βαθιά συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης. Με χιλιάδες παιδιά προσφύγων εκτός του δημόσιου σχολείου. Με αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων και γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, προωθείται ένα καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποίησης.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ παγιώνει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας. Μονιμοποιεί την αδιοριστία, επεκτείνει την ελαστική εργασία, εφαρμόζει το «προσοντολόγιο» της πιο σκληρής αξιολόγησης και της ανθρωποφαγίας, που σκοπεύει να το συμπληρώσει με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Συνεχίζει την υποβάθμιση της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης. Το τοπίο συμπληρώνουν μισθολογική καθήλωση, συντάξεις πείνας, αναξιοπρέπεια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαιδευτικοί - «πολυεργαλεία».

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Τιμήσατε όλο αυτά τα χρόνια με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας την «Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου» στις εκλογές τόσο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όσο και της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου. Με αίσθημα ευθύνης ζητούμε για ακόμη μία φορά τη στήριξή σας, προκειμένου να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Οι υποψήφιοι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του σχήματός μας είναι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης, διότι πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων και πλήρης ενημέρωση και γνώση για κάθε ζήτημα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.

Ήρθε η ώρα να αρνηθούμε το συμβιβασμό και την υποταγή που εκφράζουν ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, δυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία μας! Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει και πρέπει να ανασυνταχθεί, γιατί «δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι», τους δρόμους τους ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι βαδίζοντας όλοι μαζί!

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας!

Για ένα σωματείο που Ενώνει - Σκέφτεται - Αγωνίζεται!

Συνεχίζουμε!

ü  Για μια ΕΛΜΕ που ενώνει, αγωνίζεται με δύναμη, αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και φέρνει ΝΙΚΕΣ!

ü  Δεν υποχωρούμε! Δεν συναινούμε! Αγωνιζόμαστε!

ü  Υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο

ü  Παλεύουμε  ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ




Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας.
Σπέρνουνται γεννιούνται σαν τα βρέφη
ριζώνουν θρέφουνται με το αίμα.

Γιργος Σεφέρης, Τρία κρυφά ποιήματα


Την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, στο 2ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΟΡ/ΔΑΣ



ψηφίζουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


για ένα σωματείο

ανεξάρτητο-μαχητικό-αποτελεσματικό-αξιόπιστο!


ψηφίζουμε:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ

1.
Γεωργουσίδου Μαρία
ΠΕ04.04
2ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
2.
Γιαννάτου Κική
ΠΕ03
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ
ΓΕΛ Ν.ΒΥΣΣΑΣ
3.
Γκαρνετίδης Γιώργος
ΠΕ80
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
4.
Κασάπης Αθανάσιος
ΠΕ04.02
3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
5.
Κεραμιτσής Δημήτρης
ΠΕ86
2ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
6.
Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)
ΠΕ04.01
3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
7.
Μπινιάτη Φωτεινή
ΠΕ02
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
8.
Οικονόμου Αθανασία
ΠΕ03
2ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
9.
Τσαπακίδης Λευτέρης
ΠΕ86
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
10.
Φωτειάδου Χρυσούλα
ΠΕ02
ΕΣΠ. Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
11.
ΧηΠεντίδου Χριστίνα
ΠΕ87.09
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.
Βούλκος Χρήστος
ΠΕ04.01
ΕΣΠ. Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ - 2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
2.
Δεμερδεσλής Γιώργος
ΠΕ03
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ



ΑΓΩΝΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



Έναρξη εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις   10.00 π.μ.

Ψηφοφορία:            13.00-18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: