Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Update από τον Λίβανο



Η Βηρυτός συγκλονίστηκε από 2 τρομακτικές εκρήξεις στην περιοχή του λιμανιού. Ο αριθμός των θυμάτων είναι απροσδιόριστος αυτή την στιγμή ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Οι λόγοι της έκρηξης παραμένουν άγνωστοι. Πληροφορίες από τον Λίβανο αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από νιτρικό αμμώνιο σε αποθήκη του λιμανιού. Η σκέψη και η αλληλεγγύη μας είναι στον λαό του Λιβάνου.




Λιβανέζοι αξιωματούχοι κάνουν εκκλήσεις προς στους κατοίκους της Βηρυτού και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες να εγκαταλείψουν την πόλη, λόγω της ουσίας που προκάλεσε την έκρηξη (νιτρικό αμμώνιο).

Εν τω μεταξύ, τα σημερινά γεγονότα βρίσκουν τον Λίβανο σε μια τραγική στιγμή. Η οικονομία καταρρέει -το ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στην χώρα για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, το διεφθαρμένο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα καθημερινά -πόσο μάλλον μια κρίση σαν αυτή, και ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους για πάνω από ένα χρόνο, διαμαρτυρόμενος για την ακρίβεια και την εκτεταμένη διαφθορά.




Το λιμάνι της Βηρυτού αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες της Λιβανέζικης οικονομίας, που της επέτρεπε να αναπνεύσει. Η καταστροφή του είναι σχεδόν ολοκληρωτική και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές για την οικονομία της πόλης.
Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.....

ΠΗΓΗ: Νόστιμον ἦμαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: