Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ. ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ.

 


Τις παραθέτουμε παρακάτω:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
σχετικά με την με τη δημιουργία ή μη νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και την αύξηση της δυναμικότητας ή μη των ήδη υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας.
Αριθ. 1/2021 απόφαση Δ.Σ. (ΑΔΑ: ΡΚ7ΑΩΞΒ-ΟΤΛ)
Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών, ήτοι Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Φυλακίου, με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση.
Ζητούμε μόνο τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών, για τις οποίες άλλωστε έχουμε υποβάλει διαχρονικά επανειλημμένα αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία ανταπόκριση.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αφορά το Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, με ημερομηνία δημοσίευσης 29.12.2020, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται αυτή.
Ορισμό Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας.
Εξουσιοδότηση της Επιτροπής για την ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
Επιστολή γνωστοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Πρωθυπουργό.
Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το Δήμο Ορεστιάδας σχετικά με τη Μη Δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας.

1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ Ή ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΑΚΙΟΥ,ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ,ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ,ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

2. ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με τις αντιδράσεις του Δήμου για την αποτροπή δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο και ιδιαίτερα τον ορισμό Επιτροπής Αγώνα, έχουμε να πούμε τα παρακάτω:
Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών των δημοτικών δυνάμεων ήταν πρόταση της δικής μας παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”.
Διαχρονικά πιστεύουμε ότι παρά τις διαφορές τους, που είναι και θεμιτές, οι δημοτικές παρατάξεις, στα μείζονα και σοβαρά, πρέπει να ενώνονται, χάριν του γενικότερου συμφέροντος.
Υπάρχουν και άλλα θέματα που αναδείξαμε και χρήζουν ενότητας, όπως η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σύμφωνα με την οδηγία 2006/112/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η επιλογή του Δήμου Ορεστιάδας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κ.α.
Η συμμετοχή του κ. Δημάρχου στην Επιτροπή Αγώνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του και τη μη έγκαιρη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η άποψη ότι ο Δήμαρχος δεν γνώριζε δεν μπορεί σοβαρά να υποστηριχθεί. Οι ευθύνες του κ. Δημάρχου για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι μεγάλες.
Επιμένουμε να αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών. Αποδεχόμαστε μόνο τη βελτίωση των υποδομών των δομών που υπάρχουν σήμερα.
Κάποιοι υποκριτικά, με ψευδεπίγραφες ονομασίες, όπως αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών, θέλουν να πετύχουν μια αύξηση της δυναμικότητας σε 1.500 άτομα, αλλά η εμπειρία έδειξε ότι στην πράξη η δυναμικότητα υπερδιπλασιάζεται. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, αυτή τη φορά δεν θα φανούμε εύπιστοι.
Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ανάμεσα σε χωριουδάκια των 150-200 ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μια μικρή πόλη 5.000 μεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση
Δεν θα μπούμε σε παζάρια για ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να πουλήσουμε την ψυχή μας.
Θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους τη δημογραφική ισορροπία, την κοινωνική συνοχή, την ιστορική συνέχεια της περιοχής μας.
Ορεστιάδα 13 Ιανουαρίου 2021
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ
Η επικεφαλής
Μαρία Γκουγκουσκίδου

3. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην τοπική κοινότητα Φυλακίου επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο Χέρι μας». Εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτεί η εποχή του κορονοϊού, ενημερώθηκαν από τον διοικητή της δομής, τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κ.Υ.Τ., ενώ έγινε αναφορά και στο παρελθόν με τις αυξημένες ροές και των υψηλό αριθμό φιλοξενούμενων.
Στην εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα και οι προβληματισμοί που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις με την δημοσίευση της πρόσκλησης για την επέκταση της δομής. Όπως αναφέρθηκε, η ανησυχία και ο αναβρασμός της τοπικής κοινωνίας είναι απόρροια της έλλειψης διαλόγου και ενημέρωσης των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και της ανακολουθίας των κυβερνητικών επιλογών για το μεταναστευτικό και όχι μόνο.
Συμφωνήθηκε πως υπάρχει ανάγκη για τη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό, όπως και για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων από το Υπουργείο, ώστε να εξασφαλίζεται στους διαμένοντες της δομής η αξιοπρεπής και ανθρώπινη διαβίωσή τους, μέχρι την ταυτοποίησή τους. Τονίσθηκε από τους εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών πως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η άμεση και δίκαιη εξέταση της αίτησης ασύλου και η δημιουργία δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα με στόχο, είτε την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, είτε τη μετακίνηση τους σε άλλη χώρα της επιλογής τους. Είναι αδήριτη η ανάγκη της εκπόνησης ενός ολοκληρωμένο σχεδίου μεταναστευτικής πολιτικής που θα λύνει και δεν θα δημιουργεί προβλήματα.
Έγινε ειδική μνεία στα ασυνόδευτα ανήλικα, στην πιο ευαίσθητη ομάδα που φιλοξενείται στο Κέντρο. Η συμβίωση τους με ενήλικες την καθιστά ασύμβατη και προβληματική. Πέρα από τη διαφορετική πτέρυγα που θα πρέπει να φιλοξενούνται, είναι επιτακτική η εξασφάλιση της άμεσης μεταφοράς τους σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Επίσης, είναι απαράδεκτο στην πολιτισμένη Ευρώπη να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενός αγαθού που αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα και που θα βοηθούσε στην ομαλή και γρήγορη ένταξή τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία .
Οι εκπρόσωποι της Κίνησης, τόνισαν πως οι μετανάστες δεν είναι βαρίδια, αλλά άνθρωποι με προβλήματα, που τους τα δημιούργησαν οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, έχοντας προκαλέσει πολέμους, φτώχεια και πολιτική αστάθεια σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που είχαν ως αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση ανελεύθερων καθεστώτων και ανεξέλεγκτων τρομοκρατικών ομάδων. Θα πρέπει να πάψει η διγλωσσία και η υποκρισία της ΕΕ, να δείξει την αλληλεγγύη της με πράξεις και να δεχθεί τον ίσο καταμερισμό αυτών των ανθρώπων στα κράτη - μέλη και όχι να κουνά το δάχτυλο στην, κατά τα άλλα, άβουλη πολιτικά κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.
Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» με τη συμμετοχή της στην επιτροπή αγώνα, διασφαλίζει πως θα απομονωθούν οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες κραυγές και πως θα αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν από την επέκταση της δομής. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι ακραίες απόψεις που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα, αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση και ρίχνουν νερό στο μύλο κάθε λαϊκιστή ακροδεξιού, που θέλει να καρπωθεί ψηφοθηρικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κίνησης, Σάκης Παπανδρέου, έχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας από το πρόσωπο του δημάρχου, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καθυστερημένη αντίδραση των τοπικών φορέων. Είναι ξεκάθαρο ακόμη και στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, πως γνώριζε πολύ καλά για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου και ειδικά του κυρίου Μηταράκη, αλλά ορμώμενος από την αλαζονεία και τον εγωκεντρικό χαρακτήρα του, δεν ενημέρωνε και καθησύχαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τεράστιο κομμάτι ευθύνης όμως έχουν και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ που με τον υποκριτικό τους λόγο, ενώ γνώριζαν για τις κινήσεις της κυβέρνησης τους, στην πραγματικότητα ακολούθησαν παθητική στάση κι έτσι κατατάσσονται κι αυτοί στους κύριους υπεύθυνους για την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Δεν θα επιτρέψουμε η περιοχή μας να μετατραπεί σε ντροπιαστικό σύμβολο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αναξιοπρέπειας των ανθρώπων και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση να διαχειριστεί επιτυχώς το προσφυγικό, η οποία μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχει κληθεί να διαχειριστεί για τη χώρα.

4. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ
Δελτίο τύπου – Ανοιχτή επιστολή
Ορεστιάδα 13/01/2021
Θέμα: ΚΥΤ Φυλακίου
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Εδώ και 15 μέρες, όλοι μας έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση.
Σε μια προσπάθεια του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (και του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη), να προωθήσει και να κάνει αποδεκτή, την επέκταση της δομής φιλοξενίας στο χωριό Φυλάκιο, φτάνοντάς την στον αριθμό των 1.500 φιλοξενούμενων (με δυνατότητα αύξησης), καταστρατηγώντας κάθε δέσμευση των κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού ως προς την ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ νέων δομών στη Θράκη.
Γιατί και Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!
Ο κ. υπουργός, όμως, κατάφερε να κάνει κάτι που κανείς από όσους ασχολούμαστε με τα κοινά δεν θα καταφέρει ποτέ.
Να ενώσει όλους τους πολίτες εναντίον του!
Ας το κρατήσουμε αυτό!
Ας αποδείξουμε σε κάθε κ. Μηταράκη, πως μπορούμε να είμαστε ενωμένοι και να διεκδικούμε, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και προτάσσοντας το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον!
Τις διαφορές μας τις συζητάμε μετά από την επίτευξη του στόχου. Μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες για ολιγωρία, για πολιτική απειρία, για λανθασμένους χειρισμούς, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ!
Τώρα πρέπει να ΜΗΝ επιτρέψουμε να αποφασίσουν ΓΙΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!
Είχαμε αναδείξει το θέμα της αναζήτησης αγροτεμαχίων προς αγορά γύρω από το ΚΥΤ, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Δε θα σταθούμε σ` αυτό όμως. Δε θέλουμε να δρέψουμε πολιτικές δάφνες και οφέλη από την επαγρύπνηση και την ευαισθησία που διατηρούμε – και θα συνεχίσουμε να έχουμε – για κάθε τοπικό ζήτημα!
Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί τώρα, είναι το γεγονός ότι αυτός ο τόπος, ενωμένος σαν μια γροθιά, λέει ΟΧΙ στην επέκταση του ΚΥΤ ή όπως αλλιώς τη βαφτίσουν!
Κύριοι του υπουργείου. Οι δημότες του δήμου Ορεστιάδας ΔΕΝ είναι απάνθρωποι. ΔΕΝ είναι ρατσιστές. Το έχουν αποδείξει αυτό!
Δεν αντιδρά κανείς στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που παραμένουν εκεί – και για όσο καιρό παραμένουν – αλλά δεν πρόκειται να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια και επικαλούμενοι τις πανανθρώπινες αξίες – που σεβόμαστε ως πρόσφυγες και εμείς – να φτιάξετε μια «ωρολογιακή βόμβα» πίσω από τις γραμμές άμυνας του στρατού και μέσα στην αυλή μας!
Συγκροτήσαμε μια επιτροπή από τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό Συμβούλιο, τις αποφάσεις, τις ενέργειες και τις προτροπές της, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.
Αυτής της ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
Απομονώστε κραυγές και κελεύσματα από όποιους θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αρραγές μέτωπο που έχουμε δημιουργήσει!
Ας μη δώσουμε την εντύπωση σ` αυτούς που θα επισκεφτούν τον τόπο μας στο τέλος της εβδομάδας, ότι είμαστε «ξέφραγο αμπέλι», όπου ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει, αλλά ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑ ΣΩΜΑ με ΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!
Σας καλούμε λοιπόν, να μπείτε στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο και να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία που έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οργανώσει, δηλώνοντας την αντίθεσή σας στην επιβολή της απόφασης Μηταράκη!
Είναι η πρώτη κίνηση, η πρώτη αντίδραση, το πρώτο καμπανάκι προς το επιτελείο του υπουργείου.
Αν δεν το ακούσει… θα υπάρξουν και άλλα!
Πιο ηχηρά!
Και θα είμαστε πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Γιατί ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Για τη Δημοτική Επαναφορά
Ο επικεφαλής
Καζαλτζής Χρήστος

5.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη αλλά και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σιανκούρης και Κώστας Ασμανίδης της , παράταξης “Δυναμικά Μπροστά”   αναφέρονται στις εξελίξεις με το ΚΥΤ Φυλακίου.

 Όπως αναφέρουν κάνοντας μια αναδρομή της υπόθεσης:

“Στις 16 Ιανουαρίου του 2021 θα έλθει στο βόρειο τμήμα του Έβρου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ενωμένοι όλοι μαζί οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε: Φτάνει πια! Η κοροϊδία τέλος!

Αγαπητοί συνδημότες,

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε: Εβρίτες!

Ήρθε η ώρα να απομονώσουμε και να απομακρύνουμε τους Εφιάλτες!

Ήρθε η ώρα να σφραγίσουμε την Κερκόπορτα που θέλουν να  ανοίξουν.

Ιστορικό:

Στις 3/9/20 ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε στην Ιδιαίτερη Πατρίδα του, τη Χίο, την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου κατά 5.000 θέσεις.

Στις 4/9/20 η ιστοσελίδα EVROS-NEWS.gr δημοσίευσε το Vide με την δήλωσή του.

Μεσολάβησε ένα διάστημα, κατά το οποίο, με δική μας πρωτοβουλία και με τη βοήθεια των μελών της Ομάδας «Ορεστιάδα εν Δράσει» και της ιστοσελίδαςEVROS-NEWS.gr, γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλυτική ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Επικράτησε ενεργός αφύπνιση και θύελλα αντιδράσεων αρχικά από τους δημότες του Βορείου Έβρου και αργότερα από τους πολίτες όλης της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, όλον αυτόν τον καιρό βρισκόταν σε εφησυχασμό  ή ενδεχομένως να αποτελούσε μέρος της μεθόδευσης.

Μόλις ο κ. Μηταράκης αισθάνθηκε τις καθολικές αντιδράσεις και συνειδητοποίησε την απομόνωσή του, προσπάθησε να κατευνάσει την οργή του κόσμου, ανακοινώνοντας στις 21/9/20 τα ίδια πράγματα στην Βουλή βαπτίζοντας το κρέας ψάρι. Άλλαξε δηλαδή τη λέξη επέκταση με τη λέξη ενίσχυση και σε άλλες συνεντεύξεις του με τη λέξη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό.

Η υποκριτική αυτή κίνηση του κ. Μηταράκη υποτίμησε απροκάλυπτα και με τρόπο προκλητικό τη νοημοσύνη μας και μας ανάγκασε να αντιδράσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αντιμετώπιση και η μέθοδος του κ. Μαυρίδη ήταν αυτή του ψόφιου κοριού. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδαςέπλεε σε άλλα πελάγη!

Καμία αντίδραση …

Αναγκαστήκαμε να βγούμε σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται, εσκεμμένα και εκ προμελέτης, σε βάρος του τόπου μας και των παιδιών μας.

Και πάλι ο Δήμαρχος δεν συγκινήθηκε, δεν τέθηκε επικεφαλής των πολιτών, ως όφειλε. Δικαίως αναρωτηθήκαμε, μήπως παίζεται κάποιο παιχνίδι με τον κ. Μηταράκη στις πλάτες μας και τις πλάτες των συνδημοτών μας; Μήπως είναι και αυτός μέρος του προβλήματος;

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλούσε με τον κ. Μηταράκη από τον Νοέμβριο του 2020 και επειδή δεν ενημέρωνε κανέναν, δεν ήξερε κανείς τι συζητούσε. Μιλούσε ως ένας απολυταρχικός άρχοντας παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές της Αυτοδιοίκησης.

Στις 4/1/21 τον «πρόδωσε» ο κ. Μηταράκης, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «ThrakiNet», επιβεβαιώνοντας ότι πολύ καιρό πριν την προκήρυξη μιλούσε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.

Στις 29/12/20 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για την ξεκάθαρη υλοποίηση της πρώτης δήλωσης του κ. Μηταράκη (επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου).

Τότε ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για την πραγματική αλήθεια και με τους στενούς του συνεργάτες έδειξανέντρομοι «όλοι μαζί», προσποιούμενοι τους εκνευρισμένους, τους αγανακτισμένους, προδομένους, απατημένους και ανήξερους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί συνδημότες,

Φτάνει πια η κοροϊδία και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας!
Αγανακτισμένοι καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη:

α) Για την απροκάλυπτα προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης μας προσπαθώντας να παραπλανήσει τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους δημότες.

β) Για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

γ) Για απόκρυψη της αλήθειας με σκοπό να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

δ) Για απόπειρα παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών. Μαζί με τον Δήμαρχο καταγγέλλουμε και τον Πρόεδρο του Δ. Σ., Ευάγγελο Μαρασλή, για συνέργεια, διότι δεν συγκάλεσε ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρόλο που του το ζητήσαμε δύο φορές.

Αγαπητοί συνδημότες,

Μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος μας καλεί να συνομιλήσουμε με τον κ. Μηταράκη, τον οποίο ο ίδιος προσκάλεσε, για να σβήσει την φωτιά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι του Δημάρχου.

Αρνούμαστε να δώσουμε συγχωροχάρτι στον κ. Μηταράκη, ο οποίος θα έλθει για να βρει συμμάχους.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με έναν Υπουργό, ο οποίοςβαφτίζει το κρέας ψάρι.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με κανέναν Υπουργό που μας εξαπάτησε.

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε,

Αφού έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών με την οποία συμφωνούμε και προσυπογράφουμε, για ποιο πράγμα θα μιλήσουμε με ένα Υπουργό που μας εξαπάτησε;

Τι έχουμε να πούμε;

Αφού ανακοινώσαμε ότι διαφωνούμε σε κάθε νέα δομή, επέκταση και αύξηση χωρητικότητας, τι μπορούμε να πούμε; Πόσο πολύ ή λίγο διαφωνούμε;

Αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε με τον κ. Μηταράκη, εκτός και αν δεσμευτεί ότι θα αποσύρει την πρότασή του για επέκταση και κάθε μορφή αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα, χωρίς παρατάξεις. Ο εχθρός μας και ο εχθρός το έθνους είναι άλλος!

Ο Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες πολέμησε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και νικήθηκε όχι από τους χιλιάδες Πέρσες αλλά… από έναν Εφιάλτη!

Εμείς πρέπει να το αποτρέψουμε.

Με εκτίμηση

Π. Σιανκούρης & Κ. Ασμανίδης

6. Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας  11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Καταθέσαμε σήμερα, προς συζήτηση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας για το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.
Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύση και διέξοδο στο πρόβλημα και για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Και για αυτό το λόγο καλούμε τους πολίτες της Ορεστιάδας και όλης της περιοχής να υιοθετήσουν αυτά τα αιτήματα και αυτές τις διεκδικήσεις, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα, σε μία απέραντη φυλακή.
Πλαίσιο αιτημάτων
• Κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης σε Θράκη και νησιά, πουθενά στη χώρα.
• Κατάργηση τον υπαρχουσών δομών στη Θράκη και τα νησιά (Hot spots).
• Με ευθύνη της κυβέρνησης, μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, χωρίς ΜΚΟ, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, όπου θα εξεταστούν άμεσα τα αιτήματά τους και από εκεί να μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου.
• Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες. Αξιοπρεπείς, ανθρώπινες και σύμφωνες με τα επιστημονικά υγειονομικά πρωτόκολλα συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας όλων των ανηλίκων προσφύγων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας, εξοπλισμένες και στελεχωμένες με το αναγκαίο προσωπικό, σε χώρους όπου θα διευκολύνεται η ένταξη στην εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η υγιής ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και η εν γένει μέριμνα του ανηλίκου.
• Σεβασμός στα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.
• Με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου να πραγματοποιούνται στο έδαφος της Τουρκίας και της Συρίας, όπου θα παρέχονται ταξιδιωτικά έγγραφα για την απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και των συμφωνιών Τουρκίας –ΕΕ που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας.
• Παύση κάθε συμμετοχής, στήριξης και εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές ενέργειες και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.
• Πλήρη αποζημίωση όσων κατοίκων της περιοχής και των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από τον εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: