Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΗ: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με αναστολή και παιδιά σε τηλεκπαίδευση

 


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κυλικειάρχη από το Πέραμα, με σύζυγο επίσης σε 10μηνη αναστολή εργασίας, με δυο παιδιά σε τηλεκπαίδευση και με σοβαρά προβλήματα υγείας

Εν μέσω Lockdown, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κυλικειάρχη από το Πέραμα που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας μαζί με την γυναίκα του εδώ και δέκα μήνες, ενώ τα δύο παιδιά τους κάνουν τηλεκπαίδευση και αντιμετωπίζουν κοστοβόρα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων, η οικογένεια επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και τους ενημέρωσε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της, για να αναστείλει τη διακοπή ρεύματος.

Όμως, από την «εισπρακτική» απαιτήθηκε άμεσα το 40% της συνολικής οφειλής και διακανονισμός για το υπόλοιπο, ώστε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.

Διακανονισμοί: Δεν μπορούν να ανταποκριθούν εργαζόμενοι σε αναστολή

«Και ενώ ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στερείται το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο, έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η ΔΕΗ εν μέσω μάλιστα της πανδημίας της Covid – 19 προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και άνεργων λαϊκών νοικοκυριών» τονίζει η επιτροπή αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων, σημειώνοντας πως οι διακανονισμοί, είτε από τη ΔΕΗ Α.Ε είτε από τις λοιπές εταιρείες παρόχους ρεύματος, έχουν τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι σε κατάσταση αναστολής εργασίας.

Υπογραμμίζει επίσης πως «το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και ζητά μια σειρά ρυθμίσεων που θα μπορέσουν να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή που δεν μπορούν να πληρώσουν. 

Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: