Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Επειδή πολλοί σήμερα “σκίζουν τα ιμάτια τους” για την αύξηση του ωραρίου των εργαζόμενων…

 


Επειδή πολλοί σήμερα “σκίζουν τα ιμάτια τους” για την αύξηση του ωραρίου των εργαζόμενων…

Επειδή πολλοί “σκίζουν τα ιμάτια τους” για την αύξηση του ωραρίου των εργαζόμενων.

2013… Τέτοιες μέρες…

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε σε αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κατά 2 ώρες, τη μέρα που αυτοί έφευγαν από τα σχολεία τους για τις διακοπές του Πάσχα…

Γεγονός που οδηγούσε σε απώλεια 7.000 θέσεων νέων εκπαιδευτικών, ενώ καθιστούσε νομάδες από σχολείο σε σχολείο χιλιάδες καθηγητές, για να συμπληρώσουν ωράριο. Προμήνυε ταυτόχρονα απολύσεις μονίμων και αναπληρωτών, όπως και έγινε τον επόμενο Ιούλιο, όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.500 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης.

Κάτω από την πίεση χιλιάδων καθηγητών μέσα από τεράστιες και πρωτοφανείς συνελεύσεις αποφασίσθηκε απεργία στις εξετάσεις.

Το ΚΚΕ αναφανδόν και από την πρώτη στιγμή στάθηκε κατά με φανατισμό(video) Όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενοι από αυτούς της ΝΔ, ανέστειλαν την απεργία μετά από ένα άθλιο πραξικόπημα.

Η αύξηση του ωραρίου δεν καταργήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά τα προεκλογικώς υποσχόμενα. Αποφάσισε επιπλέον (μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να δουλεύουν μ’ αυτό το διευρυμένο ωράριο μέχρι τα 67 τους!

Γιάννης Λαθήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: