Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Της υποκρισίας το ανάγνωσμα: Παλιοί και νέοι μνημονιακοί (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ) σηκώνουν τη «σημαία» του αγώνα!

 

Από τη μια μεριά…

Στην κορυφή των αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» βρίσκεται το νομοσχέδιο για το εργατικό ωράριο, την τηλεργασία και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

 που ετοιμάζεται άμεσα να φέρει για ψήφιση στη Βουλή ενώ επακολουθεί και νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Το κυβερνητικό εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να γκρεμίσει ό,τι απομένει όρθιο ακόμα από το εργατικό οκτάωρο, από την πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, από τη σταθερή και πλήρη εργασία, από την πληρωμή της υπερεργασίας και της υπερωρίας, από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, από το δικαίωμα τα συνδικάτα να αποφασίζουν με τις συνελεύσεις τους για τις απεργίες και άλλες δράσεις τους, από το δικαίωμα συμμετοχής τους στην απεργία και το δικαίωμα εργατικής περιφρούρησης της απεργίας, από το δικαίωμα το κράτος να μην αναμιγνύεται στη λειτουργία των συνδικάτων.

10ωρη και 12ωρη ημερήσια εργασία, 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, απλήρωτη υπερεργασία και υπερωρίες, μεγάλη αύξηση του ανώτατου ορίου υπερωριών, εργασία και το Σαββατοκύριακο, μερική και εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, επιβολή του τρόπου και των ωρών εργασίας του εργαζόμενου με ατομική σύμβαση εργασίας, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία για τη λήψη αποφάσεων, απαγόρευση, ουσιαστικά, του δικαιώματος περιφρούρησης της απεργίας, υποχρεωτικό προσωπικό ασφαλείας στην απεργία που ουσιαστικά θα την ακυρώνει, έλεγχος του μητρώου μελών των σωματείων από το υπουργείο Εργασίας είναι το πακέτο αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» που θέλει να δωρίσει η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Αυτό το νέο αντεργατικό τερατούργημα πρέπει σύσσωμα η εργατική τάξη με την άμεση αγωνιστική κινητοποίησή της να το αποτρέψει. Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει μέρα μιας σημαντικής πανεργατικής μάχης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Και από την άλλη…

Της υποκρισίας το ανάγνωσμα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ το λέμε, που μας θεωρούν λωτοφάγους. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ) σηκώνουν τη «σημαία» του αγώνα, όταν αυτοί έφεραν τα μνημόνια και έστρωσαν τον δρόμο στην απελευθέρωση του ωραρίου, την απαγόρευση των απεργιών, την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης.

«24ωρη απεργία 6 Μάη / Ξεκινάει η μητέρα των μαχών ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα» είναι ο κύριος τίτλος της Αυγής την Τετάρτη 5 Μάη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ  σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών του «θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή για την προάσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».  Μάλιστα βάζει ως «συντονίστρια» της «μητέρας των μαχών» την Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που δεν υπάρχει μνημόνιο και εφαρμοστικός νόμος που να μην το ψήφισε.

Και δώστου το κλάμα για τις «ελαστικές σχέσεις» εργασίας, και δώστου η αγωνία για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που καταπατούνται ή για το θάψιμο της κυριακάτικης αργίας, που η δική του κυβέρνηση κατάργησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που όσο ήταν στην κυβέρνηση υπήρξε πιστός υπηρέτης της πολιτικής των μνημονίων, τσάκισε τα λαϊκά δικαιώματα, υλοποίησε τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου και δικαίωσε συνολικά τη δεξιά πολιτική στρώνοντας το δρόμο στη ΝΔ για να έρθει να συνεχίσει και να εντείνει αυτήν την πολιτική.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ψάχνει να φορέσει τα «λεβέντικά» του για να δώσει κι αυτό τη μάχη ενάντια στις «ιδεολογικές εμμονές» και τα «προεκλογικά γραμμάτια» που ξεπληρώνει η ΝΔ με το νομοσχέδιο της 10ωρης δουλειάς. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα….Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες,  θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία.» 

Προσπάθειες «διπλαρώματος» κάνουν χτεσινοί και αυριανοί κυβερνητικοί χαλίφηδες που το μόνο που τους απασχολεί είναι να πλασαριστούν σε καλύτερες θέσεις για μια επόμενη κυβερνητική εναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: