Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ “Η Ενότητα”

e-mail : oasenotita@gmail.com

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” η οποία μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα και την περιοχή του Έβρου σε Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.

Δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της περιοχής μας. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει την Νατοϊκή επιθετική γραμμή απέναντι στους ανταγωνιστές της, την Κίνα και τη Ρωσία.

 

Η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην Αλεξανδρούπολη και η χρησιμοποίηση όλου του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου του νομού μας, ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρος ο Έβρος θα λειτουργεί ως βάση, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στο μέτωπο προς τη Ρωσία.

 

Μας πουλάνε παραμύθια περί ασφάλειας. Η ιστορία έχει δείξει, πως όπου έχουν εμπλακεί οι Αμερικανονατοϊκοί, μόνο ασφάλεια δεν ήρθε για τους λαούς. Το επιβεβαιώνουν οι λαοί της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας, και ο κατάλογος μεγαλώνει.

 

Τι κι αν προπαγανδίζουν ότι καλώς ήρθε το δολάριο και θα έρθει η ανάπτυξη στην περιοχή μας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ενώ δίνονται δισεκατομμύρια για Νατοϊκές δαπάνες, καταργήθηκε το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, δεν αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων, δεν γίνεται τίποτα για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής. Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι μεγαλοεπενδυτές στο λιμάνι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής. Για το λαό μισθοί από ψίχουλα και δουλειά μέχρι το βράδυ.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη τους.

Γιαυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην εκδήλωση της επιτροπής αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, που συγκρότησαν η Επιτροπή Ειρήνης, τα εργατικά σωματεία και ο Σύλλογος Γυναικών  το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: