Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ. 14 05 24. Ονομαστικά Υπεράριθμοι Και Ανακοινοποίηση Των Οργανικών Κενών. ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

 


ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ Updated

Μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Έβρου την Δευτέρα 13-05-2024 με θέματα :

• Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων θεραπείας επί των ανακοινωθέντων πινάκων
• Χαρακτηρισμός ονομαστικά των υπεράριθμών εκπαιδευτικών ανά κλάδο ανά σχολική μονάδα.
• Δημοσιοποίηση του πίνακα των ονομαστικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ανά σχολική μονάδα με αποστολή αυτού στις σχολικές μονάδες και ανάρτηση του στον επίσημο ιστότοπο της ΔΔΕ Έβρου.

Δημοσιεύονται οι ονομαστικά υπεράριθμοι

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.

Ονομαστικά υπεράριθμοι και Ανακοινοποίηση των οργανικών κενών. - Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (sch.gr)

Από τη ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, Updated

Ανακοινοποίηση  των Ονομαστικά Υπεράριθμων Και Των Οργανικών Κενών


ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.

α. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ  ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ                                                          

(  1. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ ΠΕ80 στο 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ

2. ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ ΣΤΟ ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ ΑΠΟ ΠΕ04.04 σε ΠΕ04.02 )

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ.

β. ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ :

Από Δευτέρα 13-05-2024 μέχρι και Πέμπτη 16-05-2024 

 Υποβολή αιτήσεων θεραπείας επί του πίνακα των ονομαστικώς  υπεράριθμων εκπαιδευτικών 

 Από Δευτέρα 13-05-2024 μέχρι και 24-05-2024 (9:00π.μ.) 

 Υποβολή σχετικών δηλώσεων ρύθμισης της υπεραριθμίας τους, από τους ενδιαφερόμενους εκπ/κούς του παραπάνω πίνακα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίστηκαν  ονομαστικά υπεράριθμοι με τον ανωτέρω  πίνακα , έχουν τις εξής επιλογές:


1)                  Να μην προβούν σε κάποια ενέργεια, δηλ. να μην υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ προτίμησης για άλλες σχ. μονάδες, ώστε να αρθεί η υπεραριθμία τους.

Η οργανική τους θέση δε χάνεται όσο υφίσταται η συγκεκριμένη σχολική μονάδα και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν οι ίδιοι. Δεν προβλέπεται βάση του υφισταμένου νομικού πλαισίου αναγκαστική άρση υπεραριθμίας, αλλά μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου. Συνεπώς τεκμαίρεται ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο σχολείο τους ως «οργανικώς υπεράριθμοι». Οπότε το Σεπτέμβριο, εάν διαπιστωθεί και πάλι η υπεραριθμία τους, η υπηρεσιακή τους κατάσταση ρυθμίζεται με τις διαδικασίες της «λειτουργικής υπεραριθμίας» .

2)                  Να κάνουν δήλωση άρσης υπεραριθμίας, εάν θέλουν να φύγουν από τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα που υπηρετούν οργανικά και τους ενδιαφέρουν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στην ίδια ομάδα σχολείων με το δικό τους ή στις όμορες ομάδες. Τότε: οι υπεράριθμοι τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα (πριν από τις τοποθετήσεις των μετατιθεμένων, αιτουμένων βελτίωση, ευρισκομένων στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ) συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης τους

 

i.                    σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και

ii.                  όπου αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μόνο σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα σχολείων, δεν μπορoύν να τοποθετηθούν σε σχολείο της όμορης ομάδας.

3). Όποιος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία (ίδια ομάδα – όμορη, με προτεραιότητα), τότε δύναται να υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ για τοποθέτηση - βελτίωση θέσης (αν δεν έκανε τον Νοέμβριο) και συνεξετάζεται ενιαία με τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών (μετατιθέμενοι, αιτούμενοι βελτίωση θέσης, ευρισκόμενοι στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ) στη βάση των αριθμών μονάδων μετάθεσης (εδώ δεν απαιτείται να έχει υπηρετήσει την οργανική του θέση).

Σχετική νομοθεσία: Άρθρο 14 παρ. 4 του Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ. 6 περ. (β) του Π.Δ. 50/96 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 παρ. 1 του Π.Δ. 100/97, Άρθρο 14 παρ. 6 περ. (γ) του Π.Δ. 50/96

Ιδιαίτερη διευκρίνισηΆρθρο 14 παρ. 8 του Π.Δ. 50/96

« Ο χρόνος υπηρεσίας στην προηγούμενή τους θέση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται, διατίθενται ή αποσπώνται λόγω υπεραριθμίας υπολογίζεται για τη συμπλήρωση της υπηρεσίας που απαιτείται από το άρθρο 8 αυτού του Π.Δ. Οι διατάξεις που προβλέπουν συνυπολογισμό του χρόνου απόσπασης στην οργανική θέση εφαρμόζονται ανάλογα και στην περίπτωση αυτή».

Συνεπώς ο εκπαιδευτικός που έχει κριθεί οργανικά υπεράριθμος από το αρμόδιο περιφερειακό συμβούλιο και έχει τοποθετηθεί με τις ανωτέρω διαδικασίες σε νέα οργανική θέση, αυτομάτως κάνει άρση υπεραριθμίας και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να υπηρετήσει εκ νέου την οργανική του θέση( 68024/Δ2/18-6-2012 Δ/νση Προσωπικού Τμήμα Γ΄/ΥΠΑΙΘ)

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν κάποιος υπεράριθμος εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε με τη διαδικασία άρσης της υπεραριθμίας μετά από αίτηση του σε οργανικό κενό σχ. μονάδας, τότε μπορεί εάν επιθυμεί εκ νέου αμέσως μετά (εφ’ όσον έκανε αίτηση το Νοέμβριο για βελτίωση θέσης), να διεκδικήσει νέα τοποθέτηση - βελτίωση θέσης, συνεξεταζόμενος ενιαία με τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών (μετατιθέμενοι, αιτούμενοι βελτίωση θέσης, ευρισκόμενοι στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ).

· Υπεραριθμία των ΠΕ 04.

«Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις… οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 (Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων, Γεωλόγων) αντιμετωπίζονται ενιαία, ανεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν

(Παρ. 18 άρθρο 36 του ν.4186/2013)

και

Η υπ’ αριθμ. 111364/Ε2/ 03-07-2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: Διευκρινίσεις για υπεραριθμίες εκπαιδευτικών ΠΕ04, αναφέρει μεταξύ άλλων: «… η λέξη «ρύθμιση» αναφέρεται σε όλη τη διαδικασία από τη διαπίστωση της υπεραριθμίας ως και την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.»

 

· Εξαιρέσεις.

Από την ανωτέρω διαδικασία της ρύθμισης της υπεραριθμίας, εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περιπτώσεων α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία μετάθεσης». Ωστόσο, εάν επιθυμούν οι ίδιοι (οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία των περ.α και γ), μπορούν να υποβάλουν αίτηση να κριθούν υπεράριθμοι, αλλά στην περίπτωση αυτή κρίνονται και συγκρίνονται μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν κριθεί υπεράριθμοι, βάσει των συνολικών μορίων που συγκεντρώνουν και δεν μπορούν να επικαλεστούν την ένταξη τους σε ειδική κατηγορία ώστε να προηγηθούν των λοιπών υπεραρίθμων κατά την άρση υπεραριθμίας και την τοποθέτησή τους σε οργανικά κενά.

Υπενθυμίζουμε:

ότι στην εγκύκλιο των φετινών μεταθέσεων, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ, στο Κεφάλαιο Γ με τίτλο ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣκαθορίζεται ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υπαχθούν στην κατηγορία αυτή.

και

ότι στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, ανήκουν πλέον και οι πολύτεκνοι εκπ/κοί καθώς και οι εκπ/κοί που λόγω ποσοστού αναπηρίας τέκνου 67%, εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους.

[ Διευκρινίσεις σχετικά με μεταθέσεις και τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών (Ειδικές κατηγορίες)

https://agonsysp.blogspot.com/2020/02/blog-post_26.html# ]


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1. Διαβάστε προσεκτικά το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ και τις

 ανακοινώσεις της ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ. 

2. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ

 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

3. Διαβάστε καλά τις οδηγίες μας στις  παρακάτω

 αναρτήσεις με την αναλυτική ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. ΟΔΗΓΟΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.



ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637, e-mail: gdemeragon08@gmail.com

τ. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ, τ. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, τ. ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και 6944838869,

e-mail: xkousini@gmail.com, xkousini@sch.grfacebook: Χαρίλαος Κουσινίδης

μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, τ. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ και τ. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: