Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου -ΚΑΛΕΣΜΑ για συμμετοχή σε απεργία - 21-05-2024

 


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ                       Αλεξανδρούπολη,   13 Μαΐου 2024                                  

Παλιό Νοσοκομείο                                                   

2ο Κτίριο 3ος όροφος

68100 Αλεξανδρούπολη

ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.  Α΄ &  Β΄ βαθμού του Νομού μας

ΚΟΙΝ.: Τα Μ.Μ.Ε. του νομού Έβρου

 
Τηλ: 2551355350

E-mail: nt.adedy.evrou@gmail.com

Πληροφορίες: Τσίρτσης Παναγιώτης

Τηλέφωνο: 6978941378

 

 

 

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

   24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Ο αγώνας μας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζεται μέχρι να ξανακερδίσουμε αυτά που κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων με τους αγώνες τους και μας τα στέρησαν σταδιακά τα τελευταία 15 χρόνια οι κυβερνήσεις με τους νόμους τους. Η απεργία στις 21 Μάΐου δεν είναι απλά μία 24ωρη απεργία, αλλά είναι ακόμη μία μάχη για να επαναφέρουμε εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, όπως τη μόνιμη εργασία με μισθούς αξιοπρέπειας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την προστασία των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών και την ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενώ παράλληλα «κωφεύει» στο αίτημα τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά 1 τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Πολιτικές κοροϊδίας των πολιτών οι δήθεν μεγάλες αυξήσεις που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους (38-42€ τον μήνα) ή η τελευταία αναγγελία των bonus στο δημόσιο, που στην πραγματικότητα είναι πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» για το «τεράστιο» ποσό των 66€ τον χρόνο που θα το μοιράζουν οι διορισμένοι προϊστάμενοι στη Δημόσια Διοίκηση χωρίς καμιά διαδικασία κρίσης και επιλογής τους. Από το 2011 έχουν να γίνουν κρίσεις στελεχών στο Δημόσιο. Τοποθετούνται, κάθε φορά, οι ημέτεροι των υπουργών, των δημάρχων, των περιφερειαρχών. Αυτοί, λοιπόν, θα μοιράσουν τα bonus. Καταλαβαίνετε τι «αλληλοφάγωμα» θα γίνει στις δημόσιες υπηρεσίες όταν οι εν λόγω προϊστάμενοι θα μοιράζουν τα bonus.

Ψηφίστηκαν νόμοι που καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, που ιδιωτικοποιούν δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, όπως έγινε με την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ ή με τα απογευματινά χειρουργεία ή με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή πάει να γίνει με το νερό. Εφαρμόζονται πολιτικές που αφήνουν υπηρεσίες του Δημοσίου αστελέχωτες από μόνιμους υπαλλήλους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν υποταγμένες και χειραγωγημένες μέσω της αξιολόγησης γενιές μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων με μισθούς φτώχειας που δεν ανταποκρίνονται στο υψηλό κόστος της πραγματικής ζωής.

Μπροστά σ’ αυτή τη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, την ατιμωρησία των πραγματικών υπευθύνων για τα εγκλήματα στο ΜΑΤΙ και τα ΤΕΜΠΗ, την εγκατάλειψη των πληγέντων περιοχών και κατοίκων από τις φυσικές καταστροφές, την σκόπιμη καλλιέργεια μιας κατασκευασμένης σκληρής πραγματικότητας για τον λαό «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», όταν την ίδια ώρα βλέπουμε να συγκεντρώνονται υπερκέρδη σε πολυεθνικούς και επιχειρηματικούς ομίλους, σε τράπεζες, σε εταιρείες ενέργειας με στήριξη από το ίδιο το κράτος, εμείς συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε απεργία δίνοντας κάθε φορά τη μάχη μέχρι να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ για μας και για τις επόμενες γενιές.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αυτής της χώρας μας έχοντας ως παρακαταθήκη τη μεγάλη κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου 2024 και άλλες του παρελθόντος, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούμε και διεκδικούμε μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, οι εργαζόμενοι  του δημόσιου τομέα διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ., προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (των δώρων).

·         «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.

·         Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·         Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.

·         Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

·         Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

·         Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

·         Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.

·         Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.

·         Προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών/φορέων και των δημόσιων αγαθών.

 

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21 Μαΐου.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΤΡΙΤΗ 21 Μαΐου 2024

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

Ø  Αλεξανδρούπολη: Στις 10:30 μπροστά στη Δημαρχείο.

Ø  Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην κεντρική πλατεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: