Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ: ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΠΟ 22/06 ΕΩΣ 23/06/2017-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος

Α. ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΥΣΔΕ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 4 ( περίοδος 2016-17 )

Συνεδρίασε στις 22-06 και 23-06-2017 το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Έβρου.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:
1.
Πρόεδρος
Αποστολακούδης Στέργιος, ΠΕ 18.02, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου
2.
Αντιπρόεδρος
Πολίτης Γεώργιος, εκπ/κός ΠΕ17.07, στη θέση του Λημνιού Νικολάου εκπ/κού ΠΕ03, ο οποίος λόγω κωλύματος ( είναι υποψήφιος Δ/ντής Σχολείου ) δεν δύναται να συμμετάσχει στο Συμβούλιο
3.
Μέλος
Τάκη Αγγελική, εκπ/κός ΠΕ02
4.
Μέλος
Γκοτζαρίδης Χρήστος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ04 Έβρου
5.
Μέλος
Δόδουλα Αλέξάνδρα, ΠΕ17.08
6.
Μέλος
Ταταρίδης Ιωάννης, ΠΕ19, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
7.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως














Τα μοναδικά θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:
Συνέντευξη υποψηφίων Δ/ντών Σχ. μονάδων

Αναλυτικά :

Ξεκίνησε η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων Δ/ντών Σχ. μονάδων Έβρου το πρωί της 22ας Ιουνίου και συνεχίστηκε κανονικά και την 23η Ιουνίου. Το πρόγραμμα των συνεντεύξεων το οποίο έχει ανακοινοποιηθεί δύο φορές, θα το βρείτε στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ.
Τα χρονικά όρια της διαδικασίας τηρήθηκαν επακριβώς και πριν την είσοδο του κάθε υποψηφίου παρουσιαζόταν ο φάκελός του και διαβαζόταν το αποτέλεσμα της αξιολογήσεως του Συλλόγου Διδασκόντων, κατά την ειδική συνεδρίαση της 20/06. Κατά το διήμερο αυτό συμμετείχαν στη διαδικασία 21 υποψήφιοι Δ/ντές. Όσον αφορά τη δική μας στάση στη διαδικασία αυτή, δημοσιοποιήσαμε από τις 21/06 τη δήλωσή μας με την οποία ενημερώσαμε την εκπ/κή κοινότητα ότι δεν θα βαθμολογήσουμε - αξιολογήσουμε τους υποψηφίους Δ/ντές. Διαβάστε την ανακοίνωσή μας αυτή στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ.

Η διαδικασία των συνεντεύξεων θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 26/06 και προβλέπεται να περατωθεί στις 29/06. Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από πρόταση του Προέδρου την οποία υποστηρίξαμε, να ανακοινώσει την αναλυτική βαθμολογία κάθε υποψηφίου με το πέρας της διαδικασίας.

Β. ΠΥΣΔΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 13 ( περίοδος 2016-17 )

Συνεδρίασε στις 23-06-2017 το ΠΥΣΔΕ Έβρου. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Αποστολακούδης Στέργιος, ΠΕ 18.02, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου, Πρόεδρος
2.
Λημνιός Νικόλαος, ΠΕ03, Αντιπρόεδρος
3.
Τάκη Αγγελική, ΠΕ02, μέλος
4.
Ταταρίδης Ιωάννης, ΠΕ19, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος
5.
Κουσινίδης Χαρίλαος, ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, μέλος

Τα μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν το παρακάτω:
Αναπομπή της υπ’ αρ. 16/16-06-2017 Πράξης του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Έβρου ως προς το 1ο θέμα, σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Φ.11.3/4789/20-06-2017 της ΠΔΕ ΑΜΘ

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Αναλυτικά :

Συνεχίστηκε για 5η συνεδρίαση (16/05, 02/06, 08/06, 16/06 και η παρούσα) το «σήριαλ» που αφορά το οργανικό κενό στην ειδικότητα ΠΕ09 στο Εσπ. ΓΕΛ Αλεξ/πόλεως. Η Περιφ. Δ/νση Εκπ/σεως Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης με έγγραφό της ανέπεμψε τη σχετική απόφαση του ΠΥΣΔΕ της 16/06 και ζήτησε εκ νέου απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα.




το ιστορικό του θέματος.

Ξανασυζητήθηκε επί μακρόν το επίμαχο αυτό ζήτημα. Ο Πρόεδρος κ. Αποστολακούδης παρ’ ότι ανέφερε ότι η παραπάνω αναπομπή δεν στηρίζεται στις νεότερες εγκυκλίους που αφορούν το θέμα, δήλωσε ότι ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να συμμορφωθεί προς τις έγγραφες υποδείξεις της ΠΔΕ ΑΜΘ και πρότεινε (επιμένοντας να ερμηνεύει και πάλι το πρόβλημα ως ζήτημα διαδικασίας και όχι ουσίας) στο Συμβούλιο να ξεκινήσει εξ αρχής η διαδικασία ρυθμίσεως υπεραριθμιών και προσδιορισμού οργανικών κενών κατά κλάδο και ειδικότητα. Προς τούτο κατέθεσε στο Συμβούλιο νέα πρόταση με:

1. Πίνακα σχ. μονάδων στις οποίες διαπιστώνεται υπεραριθμία και
2. Πίνακα οργανικών κενών στις σχ. μονάδες
και ζήτησε την έγκριση από το Συμβούλιο.

Στην τοποθέτησή μας επισημάναμε τα εξής: Στις σχετικές διαδικασίες το ΠΥΣΔΕ από τις 10/05 έως και σήμερα έλαβε σωστές αποφάσεις, εκτός από, α. Τη διαδικασία ρυθμίσεως υπεραριθμιών όπου κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ότι δεν έχουν νόημα οι υπεραριθμίες εκεί όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο οργανικό κενό για να γίνει η άρση τους και έχουμε καταψηφίσει όλες τις σχετικές προτάσεις και β. Την έκδοση του οργανικού κενού στην ειδικότητα του ΠΕ09 στο Εσπ. ΓΕΛ Αλεξ/πόλεως, επειδή όπως υποστηρίξαμε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι ώρες είναι 10 συνολικά Α και Β αναθέσεως και δεν είναι δυνατόν να δοθεί οργανικό κενό. Κατά συνέπεια το μόνο θέμα προς ρύθμιση είναι η κατάργηση του κενού αυτού. Διαφωνούμε με την πρόταση του Προέδρου.

Κατόπιν (και οι δύο αιρετοί) κάναμε έκκληση προς τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να μην επανεκκινήσει το ΠΥΣΔΕ τη διαδικασία υπεραριθμιών και οργανικών κενών, για να μην δημιουργηθούν χωρίς λόγο αναστάτωση, ανησυχία και ταλαιπωρία στους εκπ/κούς ιδιαιτέρως τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος του διδακτικού έτους.
Στη σχετική ψηφοφορία η πρόταση του Προέδρου υπερίσχυσε με 3-2, με αποτέλεσμα η παραπάνω διαδικασία να ξεκινάει εξ αρχής (δηλ. οι υπηρεσιακές μεταβολές θα επαναληφθούν σαν να είμαστε πριν τις 10/05!).

Οι συνάδελφοι εκπ/κοί ας διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε και να δουν τους νέους πίνακες στο
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. Σε κάθε περίπτωση ας επικοινωνήσουν με την Δ.Δ.Ε ή με τους αιρετούς για διευκρινίσεις.

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ 23/06

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν ιμάντες προώθησης και επιβολής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων. Η συμμετοχή μας σε αυτά (που επιτυγχάνεται επί σειρά ετών με τη δική σας ψήφο) γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα των συγκεκριμένων οργάνων. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκπ/κών και η παρουσία των αιρετών δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τον ρόλο τους αυτό. Όμως μπορεί να «ταράζει τα νερά» της λειτουργίας τους με τη δύναμη και την παρέμβαση των ΕΛΜΕ και των μαχόμενων εκπ/κών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ούτε αυτοτελή, ούτε ανεξάρτητα είναι. Αντιδραστικοί κι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις, αμέτρητες εγκύκλιοι που πολλές φορές αλληλοαναιρούνται και Προϊστάμενες Αρχές, καθορίζουν τη λειτουργία τους και δεσμεύουν συχνά τις αποφάσεις τους. Όσοι συνεπώς «κόπτονται» για την «ανεξάρτητη» λειτουργία τους ή εθελοτυφλούν ή δεν ξέρουν … «που πατούν και που πηγαίνουν».
Τι συνέβη λοιπόν στις 23/06: Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανέπεμψε εκ νέου για συζήτηση και λήψη νέας απόφασης, την υπ’αριθμ. 16/16-06-2017 πράξη του ΠΥΣΔΕ που αφορούσε το οργανικό κενό στην ειδικότητα ΠΕ09 στο Εσπ. ΓΕΛ Αλεξ/πόλεως, όπως περιγράψαμε παραπάνω στο ενημερωτικό της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. κ. Αποστολακούδης ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το περιεχόμενο του εγγράφου εισηγήθηκε στο ΠΥΣΔΕ απόφαση (που τελικά υπερίσχυσε με 3-2) η οποία εκκινεί εξ αρχής τη διαδικασία υπεραριθμιών και οργανικών κενών! Μη δεχόμενος δηλαδή να διορθώσει ένα πρόβλημα δημιούργησε άλλα 40, γιατί τόσες είναι οι επιπλέον υπεραριθμίες (συνολικά 109)! «Γαία πυρί μειχθήτω» δηλαδή κατά την άποψή του.

Προειδοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει αναστάτωση, σύγχυση, ταλαιπωρία στους εκπ/κούς και εάν προκληθούν μεταβολές θα ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός πολλών συναδέλφων και ενδεχομένως να προκύψουν και νομικά ζητήματα.
Χωρίς κάποια καταγγελτική διάθεση, τονίζουμε πως οι ευθύνες για τις παραπάνω απαράδεκτες εξελίξεις βαρύνουν αποκλειστικά τον Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ.

Όσο για τη δική μας στάση, είναι γνωστή σε όλους, αρκεί να διαβάσουν προσεκτικά τα ενημερωτικά και τις ανακοινώσεις μας. Σε όλες τις συνεδριάσεις για το επίμαχο ζήτημα εκφράσαμε την ίδια άποψη και ψηφίσαμε με τον ίδιο τρόπο. Διατυπώσαμε με ευθύτητα και δημοσίως τις θέσεις μας. Διαφωνήσαμε έντονα με την τελευταία απόφαση να ακυρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές και να ξεκινήσουν εξ αρχής. Θα προσπαθήσουμε κατά τις επόμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας έτσι, ώστε να αναιρεθούν οι διαφαινόμενες αρνητικές συνέπειες στην υπηρεσιακή κατάσταση πολλών συναδέλφων εκπ/κών, από τις διοικητικές παλινωδίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σύμφωνοι με τις δεσμεύσεις μας,

· θα συνεχίσουμε να είμαστε «η φωνή, το μάτι και το αυτί» του εκπαιδευτικού κινήματος στα υπηρεσιακά συμβούλια Θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε τη διαδικασία σε όλες της τις φάσεις και θα καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια μεθοδεύσεων.

· θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδιαφάνεια, και την αυθαιρεσία της διοίκησης με συνέπεια και καθαρότητα, με συνεχή λογοδοσία και υπεύθυνη ενημέρωση.

Τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο ΦΩΣ!
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017


Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ και ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637 και e-mail: gdemeragon08@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: