Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Α΄ ΕΛΜΕ & Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 26/06/2017 και ώρα 13.00, παράσταση διαμαρτυρίας από τα Δ.Σ. των Α & Β ΕΛΜΕ Έβρου, στο Δ/ντή Εκπ/σης κ. Αποστολακούδη. Την Α ΕΛΜΕεκπροσώπησαν οι συν.: Καραγεωργίου Σάκης Πρόεδρος, Καλόγερος Γεώργιος Αντιπρόεδρος και Δραμανίδου Νίκη Γ. Γραμματέας. Την Β ΕΛΜΕ εκπροσώπησε ο συν. Κουσινίδης Χάρης, μέλος του Δ.Σ. και αιρετός του ΠΥΣΔΕ.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον Δ/ντή και Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ για την απαράδεκτη απόφαση επανάληψης των υπηρεσιακών διαδικασιών, υπεραριθμιών και οργανικών κενών. Η απόφαση αυτή και μάλιστα ελάχιστες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα προκαλέσει αναστάτωση, σύγχυση, ταλαιπωρία στους εκπ/κούς και εάν προκληθούν μεταβολές, θα ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός πολλών συναδέλφων και ενδεχομένως να προκύψουν και νομικά ζητήματα.
Συμπεράσματα:
1.                  Tα έγγραφα της αναπομπής των δύο αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ από την ΠΔΕ ΑΜΘαναφέρονται στο συγκεκριμένο γεγονός της σύστασης του οργανικού κενού στην ειδικότητα ΠΕ09 στο Εσπ. ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

2.                  Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και Δ/ντής Δ.Δ.Ε ερμηνεύοντας αυθαίρετα το περιεχόμενο των εγγράφων, παρ’ ότι δηλώνει ότι δεν συμφωνείαποφασίζει την επανεκκίνηση των υπηρεσιακών μεταβολών.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, ότι δεν πρέπει να εκδίδονται υπεραριθμίες, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο οργανικό κενό για την άρση τους, στην ίδια ή όμορη ομάδα σχολείων.

Κάνουμε έκκληση ακόμη μία φορά στη Δ.Δ.Ε., να αποφύγει να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους εκπ/κούς και ιδιαιτέρως στην παρούσα χρονική περίοδο. Δεν υπάρχoυν δικαιολογίες επ’ αυτού.


Τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: