Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ: Συνάντηση Α. Λοβέρδου-Κ. Μητσοτάκη για τις απολύσεις



Η αναβληθείσα προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ των υπουργών Α. Λοβέρδου και Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των καθηγητών των ΕΠΑΛ που είναι σε διαθεσιμότητα θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο υπουργός Παιδείας θα ζητήσει για μια ακόμη φορά να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση να μην απολυθεί κανείς διοικητικός υπάλληλος των Πανεπιστημίων , καθώς όπως προέκυψε από την σχετική έκθεση, στα Πανεπιστήμια όχι μόνο δεν περισσεύουν υπάλληλοι , αλλά θα πρέπει να προσληφθούν και άλλοι.
Οσον αφορά την διαθεσιμότητα των καθηγητών ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα απολυθεί κανείς.
Ο υπουργός Παιδείας σήμερα στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων διατύπωσε την ακόλουθη θέση:
Α. Διαφωνώ με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και το καταθέτω.
Β. Έχουν απομακρυνθεί 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι από το δημόσιο.
Γ. Το πρόγραμμα το οποίο διάβασα και ψήφισα και το γνωρίζω, μιλάει για 150.000 αποχωρήσεις.
Δ. Έχουμε ξεπεράσει τις 200.000.
Ε. Έχουμε το πέμπτο φθηνότερο δημόσιο στην Ευρώπη και το χειρότερο ταυτόχρονα. Έχουμε μικρότερο κράτος και ταυτόχρονα χειρότερο κράτος.
Ζ. Όλοι αυτοί οι τύποι που έλεγαν ότι το μικρότερο θα είναι καλύτερο, διαψεύστηκαν. Δε νομίζω ότι 3.000 και 4.000 απολύσεις δίνουν σύγχρονα αποτελέσματα.
Η. Δίνουν πολιτική αναστάτωση και μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Θ. Δεν λέμε όχι στην εφαρμογή του προγράμματος. Λέμε ναι στο πρόγραμμα, αφού το ψηφίσαμε και τιμούμε την υπογραφή μας. Αλλά επιτεύχθηκε ένας μείζων στόχος, της μείωσης των υπαλλήλων του δημοσίου. Αφού αυτό επιτεύχθηκε έχεις περιθώριο για τα υπόλοιπα.
http://www.esos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: