Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Odysseus II – Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Διαστήματος για μαθητές 7-22 ετών

untitled


Odysseus II – Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Διαστήματος

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του εκπαιδευτικού διαγωνισμού Odysseus II. Πιστεύουμε ότι σε συνεργασία με εσάς θα μπορέσουμε να τον προωθήσουμε κατάλληλα.
Το Odysseus II είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7 – 22 ετών. Σχεδιάστηκε με σκοπό να εμπλέξει νέους ανθρώπους με ταλέντο και ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες. Ο διαγωνισμός προκαλεί τους νέους στην Ευρώπη να σπρώξουν τα όρια της γνώσης τους ανακαλύπτοντας απαντήσεις σε θέματα σχετικά με δορυφόρους και διαστημόπλοια μέχρι την αστροβιολογία και τα διαπλανητικά ταξίδια. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από μια ομάδα 14 εταίρων από 11 ευρωπαϊκές χώρες και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό και καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020.
Πρόκειται για μια διασκεδαστική εκπαιδευτική πρόκληση, η οποία συνδυάζει την επιστημονική μάθηση με την πρακτική εμπειρία. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πολλαπλούς γύρους για τρεις ηλικιακές ομάδες. Απευθύνεται σε μαθητές σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από το που κατοικούν, το πολιτιστικό τους υπόβαθρο ή τη γλώσσα τους. Ο τελικός σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την εμφάνιση επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικών σε πεδία σχετικά με τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για το διάστημα.
Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν αρχικά σε εθνικό επίπεδο υποβάλλοντας τις συμμετοχές τους πάνω στα θέματα του διαγωνισμού. Η ηλεκτρονική εγγραφή στο Odysseus II ξεκίνησε την 01/09/2015. Η καταληκτική ημερομηνία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και φοιτητές είναι 15/01/2016. Συμμετοχές από μαθητές Δημοτικού γίνονται δεκτές μέχρι τις 31/03/2016. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από έμπειρους κριτές, οι οποίοι θα αξιολογήσουν την επιστημονική γνώση, την πρακτική εφαρμογή και δημιουργικότητα. Οι νικητές θα επιλεχθούν σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Τα βραβεία περιλαμβάνουν iPads, τηλεσκόπια, ταξίδια, πρακτική άσκηση στην ESA (European Space Agency) και ταξίδια στο Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνα στη Νότιο Αμερική.
Με σκοπό να διασφαλίσουμε την επιτυχία του διαγωνισμού, ενθαρρύνουμε εκπαιδευτικούς φορείς και ινστιτούτα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γνωστοποιήσουν το διαγωνισμό στους μαθητές τους και στο διδακτικό προσωπικό τους στις φυσικές επιστήμες.
Πληροφοριακό υλικό (κανόνες διαγωνισμού, φόρμες εγγραφής, υποβολής εργασιών, κ.ά.) σε πολλές γλώσσες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.odysseus-contest.eu.
Για τυχόν ερωτήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, είτε τηλεφωνικά στο 2310 483 045 και 2310 483 000 (εσωτερικό 105, Ελισάβετ Κωνσταντίνου), είτε ηλεκτρονικά στοkonstantinou@noesis.edu.gr.
Με εκτίμηση,
Θανάσης Κοντονικολάου
Γενικός Διευθυντής

http://fresheducation.gr/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: