Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Kίνημα» κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

«Kίνημα» κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις έπειτα από την ψήφιση της σχετικής διάταξης. Τη σκυτάλη από τον Π. Καμμένο πήρε ο Ν. Βούτσης, ενώ κατά του μέτρου τάχθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλ. Καματερό

Λίγα 24ώρα έπειτα από τη δήλωση  του Πάνου Καμμένου ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματική και αντισυνταγματική, ο Νίκος Βούτσης σήμερα (26/05) έκανε λόγο για πάρα πολύ προβληματικό μέτρο, στα όρια αντισυνταγματικότητας.

«Δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους, όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος. Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο», σημείωσε ο ίδιος.

Στο ερώτημα αν είναι αντισυνταγματική η σχετική διάταξη, ο πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Είναι στα όρια. Βεβαίως» και πρόσθεσε: 

«Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, με αποτέλεσμα πάρα πολλά νησιά ή νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς».
Καματερός: Απαράδεκτο το μέτρο 

Κατά της επιβολής αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά τάχθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σχετική διάταξη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή καταργεί τη νησιωτικότητα και συντάχθηκε με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού 'Αμυνας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις σε θέματα φορολογίας για να ενισχύσει τα νησιά, κυρίως των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου.

Τι είπε ο Κ. Χρυσόγονος στον realfm 97,8

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε, μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής της Κάτιας Μακρή, ο Κώστας Χρυσόγονος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα πως ερμηνεύει πολιτικά να έχει ψηφιστεί η διάταξη για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και ακολούθως τόσο ο υπουργός Αμυνας, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής και κυβερνητικοί βουλευτές να τη χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: 


«Αυτό γίνεται διότι τα τελευταία 6 χρόνια η Ελλάδα είναι μία χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και διότι πολλά πράγματα αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε υπό την πίεση των δανειστών. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε τον χρόνο να προχωρήσουμε εκεί όπου θα έπρεπε να προχωρήσουμε στις βελτιώσεις που πρέπει. Δυστυχώς ο χρόνος δεν υπάρχει και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και πράγματα τα οποία δεν είναι τα καλύτερα και τα αποδοτικότερα αλλά δεν έχουμε πρακτικά τη δυνατότητα να αποκρούσουμε τις πιέσεις».
http://www.in2life.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: